De to prisvinnerne ble hedret for at de gjennom arrangementet Fjordfesten har lagt ned et omfattende arbeid for å skape glede og gi gode opplevelser for barn, unge og voksne i flere år.

Går på med krum hals

Juryen peker på at de to vinnerne har vist et imponerende pågangsmot og kommet seg over flere hindere underveis. Økonomiske utfordringer, krevende logistikk og ekstremt lunefulle værguder er noen av utfordringene de har overvunnet. Også i år bretter de opp ermene og satser atter en gang på å sette Sandefjord på kartet, heter det i juryens begrunnelse.
Prisvinnerne var både overrasket og overveldet, og sa at de tar imot prisen på vegne av familie og venner som har sin del av æren for Fjordfesten.
Utdelingen fant sted i Hjertnes, der det årlige SPEIL-arrangementet foregikk.

Se bilder fra forrige Fjordfest: Fjordfesten 2012 - publikum Artistene på Fjordfesten 2012

Fem priser ble delt ut

Ikke mindre enn fem priser for 2012 ble delt ut.
Æresprisen gikk til Gokstad kystlag med sine 400 medlemmer. Kystlaget tar vare på kystkulturen, og er samtidig blitt en flott møteplass for mange mennesker.
Haukerød skolekorps ble tildelt barne- og ungdomsprisen for sitt langsiktige og iherdige arbeid med barn og unge.

Idrettspris til skøyteløper

Martine Lilløy Brun ble hedret for sin innsats på skøytebanen, og ble tildelt Idrettsprisen.
Frivilligprisen, som deles ut av Frivilligsentralen, tilfalt Britt Gogstad Haugen som har lagt ned stor frivillig innsats i svært mange år.

Variert underholdning

Arrangementet i Hjertnes, som skal speile en del av det som foregår av kultur i Sandefjord, ble ledet av brødrene Lasse og Petter Vermeli. De opptrådte ikke bare i rollen som konferansier, men bød også på sang solid understøttet av Sandefjord Storband under ledelse av Hans Mathisen.
Andre som opptrådte på denne kulturens festaften var Mina Nystad som framførte sin selvkomponerte sang Mas fra Melodi Grand Prix Junior, rockegruppa Megalighter med The Shelter, Daniel Roppestad og Daniel Kronstad som trikset med ball, Sandefjord Teaterforening som framførte «Det kjære gamle stedet» som Bernt Berggreen har skrevet, Spotlight danseskole, Sandefjord kammerkor, Svein Rustad som spilte flygel, en trommegruppe fra Haukerød skolekorps og Angels Cheerleaders.

SE BILDENE: SPEIL 2013