21. januar er Verdensteateret Kulturhus booket for veldedighetskonserten «Sammen for My Home».

Med musikkinnslag som Fiin Aargang, Ingrid Saga Andersen, Lars Moen, Medborgarna, Dynamo Star Drive, Philips Pirater og The F&M Project håper Lundh Hansen kulturhuset er fylt til randen.

– Det hadde vært veldig gøy å fylle Verdensteateret. Gjør vi det, så blir det fort mye mer penger enn det vi klarte å samle inn i 2015. Med fullt hus blir det sikkert en dobling, og det hadde vært fantastisk, sier han.

LES OGSÅ: Draaben tar ikke etterjulspause: Starter året med funky jazz

Droppet gavene

I 2015 fylte sandefjordingen 40 år, men valgte en litt annen fest enn folk flest.

Med 50–60 besøkende, og artistene Fiin Aargang, Elling Hem, Dynamo Star Drive og Prins Pedersen på en hjemmesnekret scene i hagen, samlet han inn i underkant av 20.000 kroner til det samme barnehjemmet som det skal samles inn penger til denne gang, My Home i Sierra Leone.

– Jeg ville ikke ha noe gave selv, så da fant jeg på en unnskyldning for å likevel ha en fest uten å ha dårlig samvittighet, så derfor gikk alle gavene til det, forteller Lundh Hansen.

LES OGSÅ: Premiert for grøss og gru

Barnehjemmet ligger i hovedstaden i Sierra Leone, Freetown, og driftes fra Sandefjord av My African Aid Organisation ved Leif Arild Jensen og Petal Anne Jensen.

– Jeg er mektig imponert over jobben som gjøres, og synes det står stor respekt av at noen velger å benytte sin fritid til å drifte en slik institusjon. Jeg gjør det egentlig for gøy. I stedet for å bare prate om ting så gjør man det. Det er jo hyggelig å kunne hjelpe.

– Jeg er glad i livemusikk og dette er et godt formål, så hvorfor ikke bare slå det sammen?

«Sammen for My Home»

 • 21. januar 2017 på Verdensteateret Kulturhus:
  17.30 Dørene åpnes
  18.15 Fiin Aargang
  19.00 Ingrid Saga Andersen m/band
  19.45 Lars Moen
  20.40 Medborgarna
  21.25 VeldedighetsTombola - Trekning av strålende premier!
  21.45 Dynamo Star Drive
  22.40 Philips Pirater
  23.35 The F&M Project
  Kvelden avsluttes ca 00.15

 

– God blanding

Lundh Hansen har vært engasjert som frivillig under Fjordfesten i flere år, og har også fått med seg flere medhjelpere derfra til årets veldedighetskonsert, som inneholder artister fra vidt forskjellige sjangre.

– Det blir en god blanding av sjangere, fra rolig jazz til funk og rock’n roll utover kvelden. Målgruppa for arrangementet er personer over 18 år, men det musikalske er lagt opp til at det trolig treffer flest folk i aldersgruppen 25-55, sier han.

LES OGSÅ: – Her er det ingen som forteller oss hva eller hvem vi skal være

Konserten blir å regne som en god, gammeldags dugnad, der det fulle og hele overskuddet går til barnehjemmet, og ingen av arrangørene skal ha økonomisk gevinst. Det vil bli forsøkt å oppnå et høyest mulig overskudd i form av billettsalg, salg i bar og en skreddersydd veldedighetstombola.

– Det er ikke så mye som foregår i byen på denne tiden, så derfor valgte jeg å plassere det i januar. Vi har flotte artister og fått på plass medhjelpere, så jeg tror det blir bra, sier Stian Lundh Hansen.

My Home

 • Barnehjem, startet opp i august 2008
 • Ligger i Freetown, hovedstaden i Sierra Leone, som er et av Afrikas økonomisk minst utviklede land
 • Målet er å sikre barn en bedre oppvekst
 • Driftes fra Sandefjord av My African Aid Organisation (MAAO) v/Leif Arild Jensen og Petal Anne Jensen.