Det hadde vært nyttig med et samlet kulturråd som peker på hvilke tiltak som er de viktigste av alt det viktige

Kultur: I Sandefjord Høyre vet vi meget vel at det er store behov for bedrede øvingslokaler for mange ulike grupper i kulturlivet, skriver Thomas Mørk Bjørvik.Arkivfoto: Flemming H. Tveitan

Kultur: I Sandefjord Høyre vet vi meget vel at det er store behov for bedrede øvingslokaler for mange ulike grupper i kulturlivet, skriver Thomas Mørk Bjørvik.Arkivfoto: Flemming H. Tveitan

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Etter sist ukes politiske møter med viktige kulturelle saker på agendaen tenker jeg det kan være greit med en liten oppsummering av hva Sandefjord Høyre og jeg ønsker for kulturlivet i byen vår. For å gjøre dette riktig bør jeg trekke tråden tilbake til slutten av forrige valgperiode, 2011 – 2015.

DEL

MeningerPå dette tidspunktet ble det en tettere dialog mellom enkelte representanter for kulturlivet og politikere. Fra vårt ståsted handlet dette først og fremst om å komme i dialog rundt hvilke prioriteringer vi bør gjøre slik at «anleggssiden» for kulturlivet kunne bedres.

I Sandefjord Høyre vet vi meget vel at det er store behov for bedrede øvingslokaler for mange ulike grupper i kulturlivet. Derfor gikk vi også til valg i 2015 med et programfestet mål om å etablere blant annet en blackbox/flerbrukssal for kulturaktiviteter i inneværende valgperiode, 2015 – 2019.

Det er i denne forbindelse det er særdeles viktig å komme i dialog med et kulturråd som kan være med å prioritere hvilke tiltak som skal igangsettes først, på vegne av de ulike aktørene innen kulturlivet. Når vi får til dette, vil fremdriften og etableringen av gode flerbrukssaler og andre typer øvingsarenaer bli enklere, både for politikere og ikke minst administrasjonen.

Når vi får til dette innenfor idretten, må det også være mulig på kultursiden. I utgangspunktet bør dette heller ikke være noe vanskeligere for et kulturråd.

Det er jo ikke slik at alle idrettslag og foreninger til enhver tid er enige i den prioriteringen som gjøres for anleggssiden innen idrett, men ved å lage en prioritert liste vil det være mulig å starte på en langsiktig jobb for å bedre øvingsforhold, nye scener og kulturarenaer som på sikt kommer hele kulturlivet og innbyggerne til gode.

Personlig opplever jeg kulturlivet som meget engasjerende og fremoverlent. Vi er heldige som har et så bredt tilbud og mange profesjonelle aktører som tilbyr fantastiske opplevelser hele året. Vårt mål er å tilby de ulike gruppene bedrede forhold, og da må dere hjelpe oss å prioritere.

I kultur– og fritidsutvalget sist tirsdag satt det politikere på tvers av alle partier og var tydelige på at vi ønsker etablere nye anlegg/blackbox/flerbrukssal for kulturen. Vi i Sandefjord Høyre har programfestet at vi skal få til dette, og det hadde da vært nyttig med et samlet kulturråd som peker på hvilke tiltak som er de viktigste av alt det viktige.

Dette er kort oppsummert vår holdning. Ha en riktig god og kulturell sommer, og benytt de fantastiske kulturarrangementene Sandefjord har å by på!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags