Kunnskapsministeren: Et overordnet mål at alle barn skal tilbake på skolen før sommeren

NYE TILTAK: Direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet (sittende), kunnskapsminister Guri Melby (V), Statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) under en pressekonferanse om hvilke koronatiltak regjeringen ønsker å videreføre i dagene og ukene etter påske. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

NYE TILTAK: Direktør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet (sittende), kunnskapsminister Guri Melby (V), Statsminister Erna Solberg (H) og helseminister Bent Høie (H) under en pressekonferanse om hvilke koronatiltak regjeringen ønsker å videreføre i dagene og ukene etter påske. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto:

Av

Kunnskapsminister Guri Melby (V) fortalte på tirsdagens pressekonferanse at det overordnede målet er at alle barn skal tilbake på skolen før sommeren.

DEL

– Det er ikke sikkert det blir som før 12. mars, for mange blir det kanskje i mindre grupper. Og det er ikke sikkert at alle får fulle dager eller fulle uker. Men det å komme tilbake til en mer normal hverdag og sitt vante miljø, er viktig for alle barn og unge, ikke bare for de minste, fortsatte Melby på pressekonferansen tirsdag.

For 1. til 4. klasse åpner skolene igjen 27. april. Videregående i 2. og 3. klasse på yrkesfag åpner også den samme dagen.

– Foreldre, barn og ansatte skal være trygge når barnehagene og skolene gradvis åpner igjen. Jeg har tett dialog med de ulike aktørene i sektoren, og det faglige rådet vi fikk var veldig klart: skolene og barnehagene må få tid til å forberede seg på en åpning, sa Melby.

– Hensynet til helse går foran alle andre hensyn, sa Melby på pressekonferansen, før hun la til at det kan hende at de må stramme inn igjen dersom ikke disse hensynene tas.

Slik endres koronatiltakene

Regjeringen gjør flere viktige endringer i tiltakene for å slå ned spredningen av koronaviruset.

Endringene vil skje gradvis i løpet av april, og formålet er å sikre at gjenåpningen av samfunnet skjer over tid og kontrollert, opplyser regjeringen tirsdag.

Her er de viktigste endringene:

20. april: Barnehager kan åpne. De som trenger mer tid, kan vente til 27. april.

– 20. april: Forbudet mot å overnatte på fritidseiendom, det såkalte hytteforbudet, oppheves.

– 20. april: Helsefaglige virksomheter med én-til-én-kontakt, som fysioterapeuter og psykologer, kan gjenoppta en større del av virksomheten, men må følge nye smittevernstandarder.

– Senest 27. april: Andre tjenester med én-til-én-kontakt, som frisører og hudpleiere, kan gjenåpne om de oppfyller krav om smitteverntiltak.

– 27. april: Skolene åpner for 1.–4. trinn i grunnskolen. Skolefritidsordningen åpner også, og videregående skoler åpner for yrkesfagelever på VG2 og VG3.

– 27. april: Universiteter, høyskoler og fagskoler åpner for studenter og ansatte som er i sluttfasen av studier og prosjekter, og som er helt avhengige av utstyr på lærestedet.

Artikkeltags