Sjekk bildet som Erna laget med sandefjordskunstnerne

SØPPELKUNST: Kunstnerduoen Astor Andersen og Kari Prestgaard fikk onsdag denne uken besøk av Erna Solberg på workshopen sin. På bildet ser du statsministerens kunstverk

SØPPELKUNST: Kunstnerduoen Astor Andersen og Kari Prestgaard fikk onsdag denne uken besøk av Erna Solberg på workshopen sin. På bildet ser du statsministerens kunstverk Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen fra Sandefjord har turnert landet rundt med workshopen sin. I går fikk de celebert besøk da statsminister Erna Solberg ble med og lagde kunst av søppel.

DEL

– Statsmisteren tok seg god tid på workshopen vår. Hun var nøye med å velge seg en blå plastbit som utgangspunkt for å lage en fisk. Kanskje var det en blåstål hun hadde i tankene? undrer Kari Prestgaard.

Anledningen var Nordisk råds 70. sesjon i Oslo, hvor Prestgaard og Andersen var engasjert som sesjonskunstnere.

De lokale kunstnerne tar stadig med seg workshopen på skoler. Statsministeren skrøt av opplegget, og løftet fram møtene mellom profesjonelle kunstnere og skoleelever som viktige.

– Hun synes også det var spennende å se hvordan kunst kunne brukes til å formidle det store miljøproblemet plast i havet, forteller Astor Andersen.

Kunstsamarbeid

Sandefjordskunstnerne forteller i en pressemelding at også stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen tok seg tid til å besøke workshopen.

– Stortingspresidenten mente at dette var noe flest mulig skolebarn burde få med seg, sier Andersen.

Han beskriver responsen fra Nordisk råd som overveldende positiv.

– Nå virker det som «alle» vil ha plastsøppelkunsten vår, sier Andersen.

LES OGSÅ: To 20-åringer må punge ut med 291.996 kroner til Trygg Trafikk 

Fortsetter turneen

Neste uke fortsetter kunstnerne turnéen for DKS Sogn og Fjordane. I løpet av åtte uker skal 1.500 skolebarn i femte til sjuende klasse lage kunst av søppelplast.

– I slutten av desember drar vi på studiereise til Portugal for å samle nye plastmaterialer på strendene. Etter ukesvis med regn på Vestlandet skal det bli godt å få noen dager med sol, sier Prestgaard.

Artikkeltags