Så til årsaken til dette leserinnlegget: Jeg er så heldig at jeg får være medlem i Sandefjords sangforening, og vi har vel kanskje byens flotteste øvelseslokaler, i hvert fall sett med kulturarkitektoniske øyne. Det er bare et syn for øyet hver gang jeg skal på øvelse. Jeg fikk også gleden av sist sommer å være med på en svært interessant omvisning med masse historie om opprinnelsen og driften av Kurbadet. Etter sommeren har det skjedd store forandringer i Kurbadets nydelige uteområde og hage. Nå er halve fasaden forsøpla med store stygge parasoller og sitteplasser til de røykende, som skal ha varmelamper og «tak» i vinterkulda.

På toppen av dette så har man plassert et «permanent» telt i hagen (med tre store vifteanlegg som durer og går), som i tillegg til å forsøple estetisk, også ødelegger den fine plenen som en gang var der.

Hvem har tillatt alt dette?

Det kan da ikke være meninga at noen skal kunne ture frem og nærmest estetisk rasere et «smykke» i bykjernen! Den flotte paviljongen er jo helt borte i plastteltet som står der.

Så, om ikke dette var nok - neida, her kommer det mer: Jeg har blitt fortalt av korkamerater at brannvesenet tidligere var veldig nøye med at de ikke skulle ha noen form for parkering inne på området til Kurbadet. Nå står det tre til fire biler pluss en varebil der (dette har skjedd de to siste onsdagene) når vi kommer på øvelse. Og når vi går hjem igjen, står de på samme sted. Det er jo toppen av latskap når Tivolitomta ligger 20 meter borte.

Brødrene Gran, etter å ha overtatt driften av tidligere Thaulows, har i løpet av kort tid nærmest «tatt over» Kurbadet og det sjarmerende uteområdet. Dette fungerer nå som konsertarena sommer, høst og vinter. Det er mange som spør seg hvorfor kommersiell business for brødrene Gran er viktigere for dem som bestemmer enn å bevare Sandefjords felles kulturarv.

Jeg synes i hvert fall dette er en fornærmelse mot Kurbadets venner og alle Sandefjords innbyggere. Jeg håper noen ansvarlige leser dette og gjør noe med situasjonen.

Ta vare på Sandefjords kultur!