Hagefestival i Kurbadhagen

Sanitetssyklene: Gikk i bane fra Kurbadhagen til Forsmann på lørdag. Men det var ikke sanitetskvinnene som sleit seg ut. De fikk  hjelp av elever ved Gjennestad gartnerskole. Stine Sørensen og «Fru Jørgensen» Marit Jørgensen tok seg en liten prøvetur.  Foto: Atle Møller

Sanitetssyklene: Gikk i bane fra Kurbadhagen til Forsmann på lørdag. Men det var ikke sanitetskvinnene som sleit seg ut. De fikk hjelp av elever ved Gjennestad gartnerskole. Stine Sørensen og «Fru Jørgensen» Marit Jørgensen tok seg en liten prøvetur. Foto: Atle Møller

Artikkelen er over 3 år gammel

En koseligere ramme rundt en hagefestival skal du leite lenge etter. Kurbadhagen viste seg fra sin beste side på lørdag, badende i sol og et yrende folkeliv.

DEL

Det er andre gangen Sandefjord Hagefestival blir arrangert på Kurbadet. I år som i fjor var hagen fylt opp med salgs- og informasjonsboder relatert til Hage og miljø.

Selskapsklubben 30 år. En glagutt fra Stavern hadde tat turn til Selskapsklubben på fredag kveld. Hans lidensakp av ikke å stte stille i seo

Selskapsklubben 30 år. En glagutt fra Stavern hadde tat turn til Selskapsklubben på fredag kveld. Hans lidensakp av ikke å stte stille i seo Foto:

Festivalen er et samarbeidsprosjekt mellom Herr & Fru Jørgensen AS og Fjorden Sanitetsforening. Festivalens misjon er å fremme hageinteresse samt til å bidra med å sette byen på kartet som et sted med sunne fritidstilbud.

Foredragsholdere

Det var foredrag med Madeleine von Essen, kanskje mest kjent som en av Norges ledende eksperter på historiske planter og roser. Hun lærte bort triksene for å skape nydelige bed i hagen, og hvordan vi skulle «male med planter».

Den andre foredragsholderen var svenske Hannu Sarenström som har gitt ut mange hage- og kokebøker, som inspirerte tilhørerne til dyrking og bruk av egendyrket mat. Hun fortalte også om sin hage i Göteborg, som har blitt et yndet besøkssted for hageentusiaster.

Svensketema i kafeen

Fika: Kafedamene Suzan Holst, Grethe Mehammer, Lise Joelson Gulliksen, Kathe Nielsen og Line Nord sørget også for «Bubbel».

Fika: Kafedamene Suzan Holst, Grethe Mehammer, Lise Joelson Gulliksen, Kathe Nielsen og Line Nord sørget også for «Bubbel».

Damene i sanitetsforeningen hadde i anledning den svenske foredragsholderen bestemt seg for kjøre svensketema og åpnet «Fjordens Trädgårdskafé» inne på Kurbadet. Her serverte de kaker og limonade, «fika & bubbel», i tillegg hadde de pyntet kaker, vegger og tak med den «svenske flaggan».

En annen ting som skapte glede, var Fjorden Sanitetsforeningssyklene.

Her hadde foreningen gjort en avtale med Forsmannsenteret. Eldre folk med skranten helse og dårlig til beins, kunne skrive seg på en liste, så kom det en blid og hyggelig sykkelsjåfør å hentet de på senteret for å ta de med på en liten festivalrunde.

Med på veien fikk de en kurv fylt med blomster fra Herr & Fru Jørgensen AS som de kunne dele ut til forbipasserende på sykkelturen gjennom byen.

Artikkeltags