Og dette skjer i 2022!

Det er nesten ikke til å tro. Jeg sikter her til avisen av 15. november hvor to kvinnelige politikere takker nei til å stå på førsteplass på listeforslag for hvert sitt parti, nemlig MDG og Rødt.

De sier ifra seg dette fordi de er småbarnsforeldre, og synes at kveldsmøter i kommunen blir en utfordring, men er sporty nok til å takke ja til andreplassen.

Vi har hørt og lest i aviser og i TV at både Une Bastholm og sist Audun Lysbakken har takket nei på riksplan, fordi de ville prioritere familielivet. Vi har lest at flere, både politikere og andre, har ment at dette må det kunne gjøres noe med. Samfunnet må gjøre sitt hvis vi vil ha dyktigere politikere.

Imidlertid har undertegnede lest at flere på landsbasis har ment at det må være mulig for politikere å få en ordning slik at småbarnsforeldre kan ta aktiv del i det politiske liv.

Men her i byen er vi jo i Bakvendtland. Lise-Marie Sommerstad (Sp) går hardt ut. Hun synes det er en «horribel dårlig idé» å legge politiske møter på dagtid.

Er ikke Sommerstad klar over at vi har noe som heter fleksitid, og at enkelte yrker har turnus, hvor det utmerket godt går an å bytte vakter etc.

Det har hun tydeligvis ikke fått med seg.