Gå til sidens hovedinnhold

La det ikke herske noen tvil: Denne typen språkbruk, enten den er intern eller ekstern, skriftlig eller muntlig, er uakseptabel i Sandefjord kommune. Det gjelder for alle ansatte, og aller mest for oss i ledende posisjoner i kommunen.

Mange har blitt opprørt over en intern e-post sendt fra kommunalsjef Simen Seeberg til daværende konstituert rådmann Stein Rismyhr i 2017. Det har jeg stor forståelse for.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Den er behørig omtalt i Sandefjords Blad, og språkbruken er beklaget både av meg og Simen Seeberg.

Les også

Kommunalsjefen til rådmannen om Miriam Schei i 2017: «Jeg ville tatt tyren ved hornene og gnagd henne i stykker».

La det ikke herske noen tvil om at denne typen språkbruk, enten den er intern eller ekstern – skriftlig eller muntlig – er uakseptabel i Sandefjord kommune. Det gjelder for alle ansatte, og aller mest for oss i ledende posisjoner i kommunen.

Har vært turbulent

Sandefjord kommune opplevde i flere år et turbulent arbeidsmiljø i ledelsen av organisasjonen. Jeg opplever at vi det siste halvannet året har drevet et godt forbedringsarbeid, gjort omorganiseringer og fått på plass viktige instrumenter som nye varslingsrutiner, et eget varslingssekretariat og et nytt etisk reglement.

Les også

«Jeg tar selvkritikk»

Dialogen mellom arbeidsgiver, tillitsvalgte og verneombud er god. Derfor mener jeg at vi er på et annet sted i dag enn i 2017. Det betyr ikke at vi ikke fortsatt har mange ting å jobbe med, og at mye fortsatt kan bli bedre.

Les også

Varsler Hanne Westrum Hvammen: – Seeberg beklager språkbruken. Men hva med budskapet bak ordene?

Samtidig er det noen saker som går flere år tilbake i tid, som ikke er løst. Disse er mye omtalt i lokalmediene.

Vonde saker

Siden sakene dreier seg om ansatte og relasjoner, er det mange forhold arbeidsgiver ikke kan eller bør kommentere. Så lenge sakene ikke er løst, og de er inne i et rettslig spor, vil de fortsatt være et tema i offentligheten. Det betyr ikke at vi ikke jobber hardt for å løse dem. Slike saker er vonde for alle impliserte, og beskyldningene og påstandene kan bli harde.

Les også

– Ordlyden i e-posten representerer ikke en form jeg ville ha brukt

Jeg håper, og jobber for, at vi kan komme fram til løsninger som gjør verden og hverdagen litt bedre for dem som er involvert.

Åpenhet sentral verdi

Jeg vet at hverdagen er tøff for mange innbyggere og ansatte i Sandefjord kommune nå. En langvarig pandemi setter sine spor. Da kan mye negativ oppmerksomhet oppleves som en tilleggsbelastning for mange ansatte som legger ned en stor innsats. Samtidig er åpenhet en sentral verdi for kommunen.

Terskelen for hva ansatte i kommunen kan si skal være lav, men det må sies eller skrives på en måte som er anstendig. Det kravet setter jeg til meg selv. Og jeg setter det til andre.

Kommentarer til denne saken