Gå til sidens hovedinnhold

Politiet stengte utested etter å ha blitt tilkalt av skjenkekontrollen

Artikkelen er over 3 år gammel

Mente vaktene hadde mistet kontrollen på mange overstadig berusede gjester.

(Østlands-Posten)

Skjenkekontrollen i Larvik kommune var ute på oppdrag natt til søndag, og i Stavern fikk de en hektisk natt. Så ille var det på et av byens utesteder, at de valgte å be om assistanse fra politiet.

Da politiet ankom stedet ble det stengt, og gjestene ble sendt hjem.

– Det var skjenkekontrollen i Larvik som ba om bistand. De vurderte at det ikke var særlig kontroll på stedet, og at vaktene ikke klarte å håndtere flere situasjonen. Da politiet ankom var det flere åpenbart overstadig berusede personer i lokalene. Det står begrenset informasjon i loggen, men det var et titalls personer, forteller operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Christian Gulli til Østlands-Posten søndag morgen.

Han har nettopp kommet på vakt, og kjenner ikke alle detaljene, men forteller at skjenkekontrollen og politiet nå skriver sine rapporter om situasjonen, og sender til de rette instanser.

Så blir det opp til skjenkekontrolladministrasjonen i Larvik kommune å vurdere saken, og sende den videre til politikerne i Kontrollutvalget for alkoholomsetning.

Innehaveren av utestedet i Stavern blir svært overrasket når Østlands-Posten tar kontakt. Han var ikke til stede natt til søndag, og hadde ikke hørt om hendelsen.

Politiet skriver på twitter at det skjedde i totiden.

– Jeg visste ikke noe om det, og det er litt rart, for politiet skal ringe hvis de vurderer å stenge stedet. Det er ingen som har ringt til meg, og jeg står som ansvarlig. Jeg må sjekke opp saken, sier innehaveren søndag morgen.

Larvik kommune har et prikksystem for overtredelser av regelverket, der 12 prikker i løpet av to år gir en uke uten alkoholomsetning.

Fakta om prikksystemet

Det er først når et sted har blitt tildelt til sammen 12 prikker, i løpet av en periode på to år, at prikktildelingen får konsekvenser for stedet. Bevillingen inndras da for et tidsrom på én uke.

To skjenkesteder i Larvik fikk i løpet av 2017 til sammen 12 prikker.

  • Det var 124 salgs- og skjenkesteder i Larvik kommune i 2017.
  • Larvik kommunes skjenkekontrollører gjennomførte 303 salgs- og skjenkekontroller i 2017.
  • Det ble i løpet av året ilagt totalt 48 prikker.
  • Prikkene er fordelt på 12 skjenke- og salgssteder for 19 ulike brudd på alkohollovens bestemmelser.
  • I 15 av de 19 sakene ble det kun ilagt 1 eller 2 prikker.

 

Les også

På to år har Larvik delt ut seks ganger så mange alkoprikker som Sandefjord

Saken oppdateres

TIPS OSS SMS: SBLAD til 2005 Telefon: 90 10 90 10 redaksjonen@sb.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.