(Østlands-Posten)

Ida Wahlmann Iversen ble i helgen Norgesmester i kickboksing i lettkontakt i klassen JD-70kg, og fikk også en velfortjent sølvmedalje i Fullkontakt i klassen junior +70kg.

I fullkontaktklassen møtte hun motstandere som veide så mye som ti kilo mer enn seg.

– Dette står det stor respekt av, forteller trener Sveinung Waaden.

LES OGSÅ: Sp refser klubb-Norge

Briljerte

I lettkontaktklassen var Iversen overlegen og vant alle sine kamper.

– I semifinalen og innledende runde møtte hun Maren Forsberg fra Torshov Fightclub. Selv om motstanderen var spesialist i høye spark, klarte Ida å ligge så tett på at motstanderen ikke kom til med sparkene sine, forteller Waaden

Kampen endte 3–0 til Larvik-jenta. Også i finalen briljerte Iversen.

– I finalen møtte hun Sonika Christiansen fra Fighter Kickboksingklubb. Planen før kampen var også her å stresse motstanderen fra første sekund. Den funket perfekt og vant også denne 3–0.

Gikk opp i vektklasse

Selv om Iversen tok gull i lettkontakt er det i klassen fullkontakt Larvik-jenta har sin leir. Det var derimot ingen motstandere som stilte i klassen hennes. Da tok hun utfordringen med å gå opp til vektklassen +70 kilo.

– Dette er også kalt «åpen klasse». Ida veide inn til 65.7 kilo, og motstanderne var nesten 10 kilo tyngre og et hode høyere. Å ta en slik utfordring på strak hånd står det stor respekt av, forteller en stolt trener Waaden.

Her ble Iversen satt opp i en direktefinale, men selv om hun kjørte på i sin karakteristiske stil, ble det motstander Marlene Farstad, som kom ut av finalen med gullmedaljen.

– Hun gjorde en tapper innsatts og det står virkelig stil over det å ta en slik utfordring, sier Waade.

LES OGSÅ: Disse spillerne kan være på vei til LHK

Gull og sølv

Iversen selv forteller selv at hun gikk lettkontakt mest for å få flere kamper i mesterskapet, men at medalje alltid var målet.

– Siden det ikke var noen motstandere for meg i fullkontakt, som er hovedklassen min, ville jeg få flere kamper i mesterskapet og muligheten til å ta flere medaljer. I lettkontaktklassen gikk det ganske greit for seg, siden jeg hadde møtt alle motstanderne fra før.

– I fullkontakt møtte jeg ei som var Southpaw (Venstrehendt, red.anm.), noe som jeg ikke hadde forberedt meg på. Hun var også en del tyngre og høyere enn meg, så da blir alt mye vanskeligere. Jeg var forberedt på å jage, men ble satt ut av noen kjappe slag. Jeg klarte å vinne første runde 3-0, men endte til slutt med en sølvmedalje. Alt i alt er jeg strålende fornøyd med mesterskapet.

Iversen tok også bronsemedalje i sin første World Cup tidligere i mars.

 

Slo ut sin sterkeste motstander

Også Frithjof Allum Aasheim fra Larvik tok hjem gull i helgen. Han konkurrerte i klassen junior herrer under 79 kilo.

– Frithjof møtte Mathias Eriksen, fra arrangørklubben Fighter Kickboksingklubb, i semifinalen. Der tok han en fin 3–0 seier med god overvekt fra dommerne, forteller trener Svend Seierstad.

– I finalen møtte han Kristian Granli fra Sør-Odal Kickboksingklubb, som har vært Frithjofs sterkeste motstander denne sesongen. Etter 3 runder, med høyt tempo og mange gode treffere, annonserer hoveddommeren en «split decision» (Ikke alle dommerne kom fram til det samme resultatet, red.anm.) på 2-1, til Frithjof.

Aasheim selv benytter anledningen til å skryte av motstanderen sin i finalen.

– Han er så absolutt en verdig motstander. Jeg har møtt han to ganger tidligere og dette er en utøver som har vært med på det meste i idretten. Nå retter jeg fokus mot Cavebattle som arrangeres i Larvik fire uker fra nå.

Gikk sin beste kamp noensinne

En annen Larvik-jente som var i aksjon under NM i helgen var Charlotte Vrangsund, som kom hjem med bronsemedalje i klassen junior damer under 65 kilo i lettkontakt.

Charlotte tapte i en meget jevn semifinale mot Helene Fredriksen 2–1. I bronsefinalen møtte hun Alina Nyberg fra Hamar Kickboksingklubb. Her var det jevnt i første runde, før Vrangsund til slutt tok seieren i andre runde med stillingen 3–0.

– Bronsefinalen er den beste kampen jeg noensinne har gått og jeg hadde god kontroll. Særlig de siste ti sekundene fikk jeg mange gode treff, forteller Vrangsund.

Nå venter et friår for bronsevinneren, som skal tilbringes i Afrika.

– Jeg kommer til å fortsette å trene, men det kan hende jeg ikke konkurrerer like mye til neste år.