Bil kjørte i feil kjøreretning på E18 - mann i 20-årene omkom

FRONTKOLLISJON PÅ E18: To personer er involvert i ulykken, som skjedde da en bil som kom i feil kjøreretning frontkolliderte med en møtende bil i Rødbøltunnelen på E18.

FRONTKOLLISJON PÅ E18: To personer er involvert i ulykken, som skjedde da en bil som kom i feil kjøreretning frontkolliderte med en møtende bil i Rødbøltunnelen på E18. Foto:

Tre minutter etter at politiet fikk melding om en bil i feil kjøreretning på E18, så smalt det.

DEL

(Østlands-Posten) En mann i 20-årene omkom i ulykken. Dette opplyser politiet. Mannen er bosatt i Vestfold og det var han som kom kjørende i motsatt kjøreretnign. Bilen i riktig kjøreretning ble ført av en mann i 20-årene fra Sandefjord. Han er innlagt på sykehuset i Vestfold med lettere til moderate skader.

Både politi, brann og ambulanse rykket ut til Rødbøltunnelen på E18 etter melding om en alvorlig trafikkulykke tidlig lørdag morgen.

Veien var stengt i lang tid mellom Ringdal og Bommestad i sørgående retning. Kl. 16.17 melder Vegtrafikksentralen at veien er åpen igjen.

Frontkolliderte inne i tunnelen

ØPs frilansfotograf, Geir Eriksen, forteller at ulykken har skjedd i tunnelen.

To biler er involvert og det dreier seg om en front mot front-kollisjon. To personer er involvert, og de satt i hver sin bil.

– En satt fastklemt etter ulykken og er nå frigjort. Alle nødetatene jobber på stedet, melder politiet.

Fikk melding om bil i feil kjøreretning

En av bilene kom kjørende i feil kjøreretning på E18.

– Vi fikk meldinger noe tidligere om en bil som kjørte i feil kjøreretning på E18. Den meldingen kom klokken 07.04, så kom meldingen om frontulykken klokken 07.07. Politiet var på vei ut da vi fikk melding om frontkollisjonen. Vi skjønte da med en gang sammenhengen, forteller operasjonsleder Arild Alfeim i Sør-Øst politidistrikt.

Bilen som kom i feil kjøreretning kjørte i nordgående retning.

Både ulykkesgruppa til Statens vegvesen og politiets krimteknikere ble tilkalt. Klokken 11.25 kom ulykkeskommisjonen og krimteknikerne til stedet, og veien mellom Ringdal og Bommestad ble stengt i en lengre periode.

PÅ STEDET: Ulykkeskommisjonen har kommet til stedet og undersøker ulykkesstedet.

PÅ STEDET: Ulykkeskommisjonen har kommet til stedet og undersøker ulykkesstedet. Foto:

Alvorlige personskader

Det skal være snakk om alvorlige personskader, ifølge politiet.

Personen som satt fastklemt, er frigjort, og fraktet til sykehuset i Vestfold.

Det ble først meldt at vedkommende ble fløyet til Ullevål, men dette ble senere endret.

En tredje bil ble også involvert i ulykken, ved at bilen som ble påkjørt av den som kom i feil kjøreretning, traff en tredje bil.

Her skal det ikke ha oppstått personskader.

Artikkeltags