(Østlands-Posten)

Det melder klubben i en pressemelding, og hun kommer derfor ikke til å spille cupkampen mot Follo onsdag kveld.

– Dette er veldig stort og en gledelig nyhet for oss. Vi går en spennende tid i møte, sier Riegelhuth Koren.

Riegelhuth Koren er Larvik HKs suverene toppscorer til nå denne sesongen og står med hele 70 scoringer på sju kamper, cupen inkludert. Hun troner også suverent i toppen av ØPs ballkåring.

Blir erstattet?

Etter alle utskiftningene i sommer var Riegelhuth Koren en av kontinuitetsbærerne som skulle ta klubben videre. Nå er Tine Stange og Thea Mørk (som begge er fremdeles er skadet) sammen med Kristine Breistøl de eneste med mer enn én sesongs fartstid i klubben.

– «Linka» har hatt en fantastisk innledning på sesongen. Historien forteller alt, hun er en av verdens aller beste i sin posisjon. Sånn sett kommer vi selvsagt til å savne henne på banen, men på en annen side har vi en gjeng som skal ut og prestere. Det å få barn er litt større enn ball, så vi er glade på «Linka»s vegne og ønsker at alt går bra med henne og familien, sier Larvik HK-trener Tor Odvar Moen.

Treneren sier høyrekanten er godt dekket, med Hege Løken tilbake fra skade og Mathilde Rivas-Toft som en løsning der. Sistnevnte har ikke spilt i den posisjonen for Larvik Håndballklubb, men har erfaring der fra tidligere og kom på all-star-laget på høyrekant under VM for 1996-årgangen i fjor.

Men stallen totalt sett er ikke bredere enn at klubben er på utkikk etter forsterkninger. Det er ikke bare enkelt midt i sesongen, hvor spillere har kontrakter med andre klubber.

– For stallens del skal vi se om det er mulig å få til noe, men vi får se om vi kan snu noen steiner, for det handler om å ha stor nok stall. Vi må se hva som er mulig og eventuelt snakke med klubber. Men vi vet hvilken tid det er. Det er for sent å melde på spillere til gruppespillet i Champions League, men det er en lang sesong, og vi må se hva vi kan få til, sier Moen.

– Et stort, stort tap

TV 2s håndballekspert Bent Svele sier det rent sportslig vil være bortimot umulig å fylle rommet etter Riegelhuth Koren.

– Dette betyr at den største kontinuitetsbæreren, toppscoreren og mest profesjonelle spilleren er borte fra dags dato. Det er selvsagt veldig hyggelig for henne, men veldig trist for Larvik HK, sier Svele.

– I den skadesituasjonen med Tine Stange og Thea Mørk ute, har man litt flåsete sagt at det har vært Linka og de åtte ungene på tur. Det er et stort, stort tap håndballmessig for klubben, og så er det et stort høydepunkt for «Linka» og Einar.

Mot Glassverket sist spilte Riegelhuth Koren sin 300. seriekamp for klubben. Nå må hun altså vente en god stund på kamp nummer 301.