(Østlands-Posten)

Treneren som har ledet Larvik HK til seier i serien, sluttspillet og cupen som hovedtrener de siste årene, kommer ikke til å få forlenget kontrakten sin med klubben når den går ut etter sesongen. Det bekrefter klubben fredag ettermiddag.

– Vi mener at det er det beste for både klubb og Tor Odvar at vi går hver vår vei nå. Tor Odvar har en strålende karriere bak seg i klubben, men vi ga han beskjed for en tid siden om at vi ønsket å starte på nytt, sier daglig leder Bjørn Bjune til Østlands-Posten.

Moen har vært i Larvik Håndballklubb i 20 år i omtrent alle ulike roller. Siden 2014 har han vært hovedtrener, men nå har han bare en halv sesong igjen. Da han fikk beskjeden for tre uker siden, kom den som lyn fra klar himmel.

– Jeg skal ikke si så veldig mye om hva jeg tenker om det, men jeg har lyst til å uttrykke at det var en tøff og brutal beskjed å få som et styrevedtak, uten at jeg hadde vært involvert i noen samtaler om tida framover, sier Moen.

Nøktern

Larvik Håndballklubb mistet en rekke sentrale spillere etter fjorårssesongen og er i år nærmest et helt nytt lag. Bare fire spillere har lenger fartstid enn en sesong i klubben, og av dem har tre vært ute hele eller store deler av høsten.

Les også: Emilie fikk landslagsdebuten da Norge lekte med Sør-Korea

– Med en så fersk spillergruppe, er det ikke en fordel med kontinuitet i alle fall på trenersiden?

– Vi ønsker å gå videre med en ny trener, samtidig som vi gjør det på et stadium hvor Tor Odvar har vist at han er god. Vi ønsker at han tar det med seg, sier Bjune.

– Finnes det bedre trenere ute på markedet enn Moen?

– Det handler ikke om det. Hvis man ser på laget Larvik Håndballklubb har hatt de siste tre årene, er det etablerte spillere som har landslagskarrierer bak seg. Nå har vi et lag med unge jenter som må bygges opp på en annen måte enn det som har vært normen i Larvik Håndballklubb tidligere.

– Og det er ikke han den rette personen til?

– Vår vurdering er at det er riktig at vi går hver vår vei.

– Skal gi alt

Når Moen blir forelagt argumentet om at det kreves en annerledes trener i en slik spillergruppe, svarer han følgende:

– Jeg er ikke nødvendigvis enig i argumentasjonen, men jeg har lyst til å stoppe ved det. Jeg skal jobbe et halvt år til i denne klubben, og det er mye spennende igjen av sesongen. Det er viktig for meg å skille sak og person, sier han.

Nå skal Larvik HK starte prosessen med å finne en ny trener. Bjune opplyser at de allerede har vært i kontakt med noen aktuelle kandidater, og de håper å ha på plass en ny trener i løpet av første kvartal neste år.

Les også: Her er LHKs motstandere i EHF-cupen

Moen har et halvt års tid på å finne seg noe annet å gjøre.

– Har du fortsatt ambisjoner som trener?

– Det er kjempegøy, men jeg er åpen for absolutt alt. Jeg har bodd i Larvik i 51 år, og jeg kommer til å høre på alt og alle som synes det er interessant å snakke med meg, sier Moen.