Det finnes andre måter – og antageligvis bedre måter – og organisere, videregående utdanning og veiutbygging, enn å flytte arbeidsplasser og skattepenger ut av Sandefjord og lage arbeidsplasser for byråkrater i Skien.

Hvorfor skal vi ha et forvaltningsnivå som er mer opptatt av å bevare og skape arbeidsplasser for seg selv enn å opprettholde og lage gode tjenester for innbyggerne?

LES OGSÅ:

For av grunner ingen helt kan forstå blir nå skoleplasser og tilbud for ungdom i Sandefjord, nå satt opp mot distriktspolitikk og hva som gjelder på små steder som for eksempel Seljord i Telemark.

I Sandefjord er det foreslått å legge ned landets eldste kokkeskole, legge ned kunst, design og arkitekturlinjen og redusere tilbudet i musikk, dans og drama ved Sandefjord Videregående skole.

LES HER: Sandefjord kokk- og stuertskole – landets eldste

Bakgrunn: Det nye fylket skal spare 25 millioner kroner. Ikke rart det nå går fakkeltog på kryss og tvers i det nye fylket – det står jo kort og godt om ungenes framtid.

Det var derfor sjokkerende å se på NRK Dagsrevyen mandag der det kom fram at Vestfold og Telemark fylkeskommune har tenkt å bruke 77 millioner kroner mer på seg selv neste år. Etter at de to fylkene ble slått sammen, har utgiftene til politikk og administrasjon skutt i været.

Så langt er det opprettet 77 flere årsverk i den nye fylkeskommunens administrasjon. Fylkesordfører Terje Riis-Johansen (Sp) bekreftet overfor NRK at regnestykket stemmer.

LES OGSÅ: Antall ansatte i fylket øker – og ingen kan sies opp

Han begrunner det store forbruket med at det er «en del styr» å skulle slå sammen to organisasjoner. Han mener at det heller ikke er noen vits å «fordele skyld» for hvorfor det er blitt slik. Han hevder likevel at den nye fylkeskommunen skal drive rimeligere.

Det er det ingen som tror på nå.

Det er dessuten heller ingen vits i at de driver «rimeligere» dersom det innebærer å sable ned tilbudet til ungdommen og kutte vedlikehold av vei, men stadig bruker mer og mer penger på seg selv.

Denne floken er det bare en vei ut av – og det er en ny regionreform som innebærer at vi legger ned dette forvaltningsnivået.

Presisering (26.11. klokka 14:40): Etter at denne kommentaren ble publisert har ledelsen i fylkeskommunen publisert nye tall for antall administrativt ansatte. Les om det her: Snur etter pengedebatt – ikke flere ansatte likevel: – Dette gjør jo bare ting verre

LES OGSÅ: Her tar det nye fylket et mageplask