Gå til sidens hovedinnhold

Leter etter de unike 17. mai-historiene – Kanskje fant du kjærligheten på nasjonaldagen?

Til årets litt annerledes nasjonaldag skal 17. mai-komiteen skreddersy et program, hvor det viktigste fra kommunen vises fram. Det er Heljar Berge, Alexander Vestnes og Dagrun Anholt som skal være programledere, under det de ser for seg som en slags «God Morgen Norge»-sending. 

Det hele skal sendes på Sandefjord kommunes Facebook-side, men også på SB.no og www.17.maiforalle.no.

Under sendingen ønsker programlederne å lese opp unike og fine 17. mai-historier fra innbyggerne i Sandefjord.

– Vi ser etter de unike historiene. Kanskje fant noen kjærligheten på 17. mai, eller gikk på en skikkelig flause i barnetoget, sier Vestnes.

Historiene du aldri glemmer

Gjengen som setter sammen sendingen stiller også med noen historier de husker godt. Prosjektets tekstforfatter, Flemming Hofmann Tveitan, har en spesiell hendelse han aldri glemmer.

Da han var 11 år, hadde han ansvar for å holde flagget til speidertroppen i Borgertoget. På et tidspunkt så han seg ikke for, og merket ikke at toget gikk i en sving. Plutselig la han i et hav av flagg og folk.

– Det glemmer han aldri. Det er disse historiene, som folk aldri glemmer, vi ønsker å høre, forteller Vestnes og fortsetter:

– Men det trenger ikke være de historiene hvor du har dummet deg ut. Historien kan for eksempel være at du ble rørt av en tale eller en konsert på torget.

Under sendingen skal de også FaceTime med folk på direkten. De ønsker gjerne at innbyggerne i Sandefjord melder fra om at de vil ha besøk på nasjonaldagen.

– Vi vil finne selskaper med familier vi kan møte på FaceTime på et avtalt tidspunkt. Vi har allerede snakket med en familie, som driver med turn. Vi skal besøke familien mens de har en akrobatisk framføring iført bunad, sier han.

– Det er også lov å komme med innspill på hvilke gjester man har lyst til i å se studio.

Les også

Denne gjengen skal lage tidenes digitale 17. mai-feiring

Alle typer historier

Vestnes påpeker at de er åpne for alle innspill. Det gjelder forslag til gjester, hvem de skal FaceTime og alle typer historier. Det trenger ikke være en lang og helt unik fortelling, men noe du aldri vil glemme.

– Vi ønsker også å facetime med russen, som kanskje fortsatt holder liv i festen. Kanskje kan vi prate med en familie som har slått piknik i bakgården hjemme eller kanskje noen som er på topptur, sier Vestnes.

Har du en unik historie fra 17. mai som du aldri vil glemme? Ønsker du å komme med innspill til gjester eller har lyst på besøk under egen feiring? Da kan du sende e-post til tine.ostby@sandefjord.kommune.no.

Les også

Flere sjøsatt båten i helga: – Dette er den fineste turen hver vår

Les også

Politikerne delte ut nesten 600.000 kroner «her og der», men potten var ikke stor nok. Sjekk hvem som fikk hva.

Kommentarer til denne saken