Ubesvart anrop av Nora Dåsnes, Aschehoug, 2021

Rebekka har begynt på videregående høsten 2011 og hun sliter med å komme tilbake til hverdagen etter 22. juli. Moren er i konflikt med broren som bare sitter på rommet sitt og gamer, mens venninna Fariba har meldt seg inn i AUF. Rebekka gjør mye research hjemme om hvorfor terroren kunne skje, men angsten tar litt overhånd. Boka er en lettlest, sår og fin grafisk roman for ungdom, som gjennom bildebruk illustrerer ulike følelser og tidsperspektiver. Den viser hvordan man kan oppleve angst og vonde følelser, samt tryggheten fra familie og venner.

En frivillig død av Steffen Kverneland, No Comprendo Press, 2018

Steffen Kverneland har laget en biografisk tegneseriebok basert på farens liv og selvmord. Man føler håpløsheten og tristheten hos faren. Med en blanding av fotografier og illustrasjoner, får man se den dystre sinnsstemningen gjennom blant annet utflytende maling og tilsynelatende tilfeldige penselstrøk. Men under det vanskelige, blir vi kjent med en mann og far som er både varm, snill og humoristisk, og en ettertraktet oppfinner. Dette er en trist, fin og vakker bok presentert som et slags fotoalbum, noe å minnes faren med.

Gruppa av Anna Fiske, No Comprendo Press, 2014

Gruppa er en grafisk roman som mange kan kjenne seg igjen i gjennom en humoristisk og hverdagslig vri. Seks personer går i gruppeterapi med lettere sosial angst og har sine opp og nedturer. Vi følger dem over seks uker og mellom hver terapitime blir vi kjent med hver enkelt av dem og får se hvordan hverdagen deres fungerer på godt og vondt. Den blir fortalt med både humor og et underliggende alvor og de enkle og barnlige tegningene illustrerer menneskenes grunnleggende emosjonelle behov og deres usikkerhet. En bok med gjenkjennelige situasjoner.