Gå til sidens hovedinnhold

Kjønnslemlestelse er galt. Derfor oppfordrer vi alle sandefjordinger til å la være å kjøpe tjenester på Ibsensykehuset så lenge de beriker seg på denne type inngrep.

Artikkelen er over 4 år gammel

Det private Ibsensykehuset i Porsgrunn har vunnet en statlig anbudskonkurranse for å kjønnslemleste guttebarn. Anbudet er verdt to millioner kroner, og betales av deg og meg som skattebetalere.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Om lag 2.000 barn, de fleste muslimske, blir hvert år utsatt for behandlingen i Norge, anslår helsemyndighetene. I 2015 ble rundt 425 av disse utført på sykehus.

Liberalistene oppfordrer til å gå inn på Ibsensykehusets Facebook-sider og protestere mot at sykehuset har sagt ja til oppdraget. Dette har daglig leder og kirurg Leif Næss tatt tungt.

I en melding til Liberalistene skriver han følgende:

«Denne saken er som andre saker der det har vært rettighetslover (abortlov, rituell omskjæring) for pasienter, omdiskutert.

Vi støtter at det føres en verdidebatt hvor barnets samtykkekompetanse og medisinske sikkerhet er sakens kjerne.

Stortinget kunne bestemt at barn/ungdom må ha nådd en bestemt alder, slik at de selv kan gi informert samtykke, men har vedtatt en annen løsning. Som politikere tar jeg for gitt at dere respekterer Stortingets avgjørelser og norsk lov. Norge har også bestemt at vi skal ta imot asylanter og flyktninger på bakgrunn av deres situasjon i sine hjemland, uten hensyn til tro, kjønn legning osv. Da må vi også akseptere den kulturtradisjon de er oppdratt i».

Liberalistene respekterer norsk lov, og likeledes må Ibsensykehuset respektere vår rett til å ytre oss og oppfordre alle til å boikotte sykehuset.

Argumentet om å respektere kulturtradisjoner er særdeles svakt.

Vi er alle enige om at kjønnslemlestelse av jenter er uakseptabelt, det samme er tradisjonen en del steder om å straffe jenter hvis jomfruhinne er brutt før ekteskapet.

Vi kaller omskjæring kjønnslemlestelse fordi det er uetisk, og vi oppfordrer medisinsk personell til å nekte å bli med på inngrepet. Både SV, Ap, MdG, Venstre, KrF, Høyre og FrP er for kjønnslemlestelse av guttebarn. Historien vil dømme dem hardt. Vi har ingenting imot at voksne menn velger å fjerne sin forhud, men mener det er uakseptabelt at voksne tar dette valget på vegne av et forsvarsløst barn. Å omskrive handlingen som «omskjæring» er feil ordbruk. Å skjære bort en frisk del av en persons legeme med intakte nervebaner er å lemleste.

For Liberalistene er kampen mot kjønnslemlestelse ikke en kamuflert motstand mot innvandring, islam eller noen andre religioner. Vi er for ikke-statsfinansiert innvandring.

For oss er denne saken enkel: Å kjønnslemleste er galt.

Derfor oppfordrer vi alle sandefjordinger til å la være å kjøpe tjenester på Ibsensykehuset så lenge de beriker seg på denne type inngrep.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.