Gå til sidens hovedinnhold

Likestillingen i Norge er på god vei!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Kvinner i Norge i 2020 har det utrolig bra. Vi har alle muligheter åpne som utdanninger og jobber. Det er selvsagt ikke helt likestilt mellom menn og kvinner i verdens lykkeligste land, men hadde alt vært perfekt hadde det vært utrolig kjedelig å drive med politikk!

Utfordringene med likestilling i Norge er mannsdominans og en av sakene vi i AUF setter høyt er at kvinner skal tjene like mye som menn og får å få til det må vi få med oss mennene på laget. Ifølge Statistisk sentralbyrå tjente kvinner i heltidsstillinger 3.4 % mer i 2019 enn i 2018, men det er fortsatt menn som tjener mest. Hvor mye man får i lønn avhenger av hvilken stilling man har og ser man på tall fra Statistisk sentralbyrå igjen fra 2018 er det 36.3 % andel kvinner som har en lederstilling mot 63.7 % menn. Tallene her gir et godt bilde på hva vi som samfunn kan forbedre. Og likelønn er en flere utfordringer som tærer på likestillingen i Norge.

Som tidligere skrevet må vi få med oss mennene på laget og får vi med oss de vil jobben med likelønn for eksempel bli en oppgave som blir raskere å løse. Fordi det er en enkel oppgave som handler om penger! Jo flere, jo bedre. Og det er ikke skummelt å vise at du som mann er feminist!

La oss bli det mest likestilte landet i verden og gå rundt å skryte like mye av det som at vi er de første som har fjerna FM radio og tatt i bruk DAB.

Gratulerer med kvinnedagen!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.