Noen av landets mest kjente forfattere kommer til Litteraturuka

KJENTE FJES: Den prisbelønte krimforfatteren Jørn Lier Horst (t.v.) er blant de mange som deltar på Litteraturuka i Vestfold fra 6. november. Her fra filminspilling i Tvedestrand med illustratør Hans Jørgen Sandnes.

KJENTE FJES: Den prisbelønte krimforfatteren Jørn Lier Horst (t.v.) er blant de mange som deltar på Litteraturuka i Vestfold fra 6. november. Her fra filminspilling i Tvedestrand med illustratør Hans Jørgen Sandnes. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Når Litteraturuka i Vestfold arrangeres for 20. gang, er det med svært mange kjente navn på listen over arrangementer.

DEL

Fra 6. til 12. november skal Sandefjord fylles med litteratur- og kulturinteresserte folk i alle aldre.

– Litteraturuka har et variert program, med forestillinger for barn, forfattermøter, teater, quiz og konserter, forteller Beatrice Tessmer ved Sandefjord bibliotek.

I løpet av uka vil det bli avholdt 70 litteraturarrangementer spredt over hele fylket.

Lavterskel med høy kvalitet

Jo Nesbø, Faten Mahdi Al-Hussaini, Knut Nærum, Lars Saabye Christensen, Roy Jacobsen og Cecilie Enger er blant forfatterne som dukker opp rundt om i Vestfold.

Journalist Bjørn Olav Jahr og krimforfatter Jørn Lier Horst kommer for å snakke om sin nye bok om Baneheia-saken.

– Dette er en litteraturfestival av nasjonal interesse. Programmet har høy kvalitet, både nasjonalt og internasjonalt. Vi ønsker å løfte fram ny litteratur, og i år står 46 nye navn på programmet. Litteraturuka har også en sterk vestfoldprofil og flere av våre egne forfattere deltar, sier Arild Moen, kulturdirektør i Vestfold fylkeskommune.

(Saken fortsetter under bildet)

Siden 2009 har fylkeskommunen vært eier og driver av Litteraturuka. Hovedfokuset for festivalen er årlig å bringe litteratur og forfattere til alle kommunene i Vestfold.

– Vestfold fylkeskommune ønsker å skape gode litterære opplevelser for innbyggere over hele Vestfold. Vi ønsker å videreutvikle bibliotekene våre som de gode møteplassene for litteratur og kulturarrangementer. Litteraturuka ønsker å være en litteraturfestival som holder terskelen lav for publikumsdeltakelse og kvaliteten på arrangementene høye, forteller Moen.

– Mange litterære høydepunkter

Åpningsforestillingen har et solid vestfoldfokus, der Herrene i Haven er det musikalske midtpunktet. De stiller med tekster av Gro Dahle.

– I år står mye interessant og variert på programmet. Vestfoldpublikummet kan glede seg til mange litterære høydepunkter. Det blir opplesninger, foredrag og forestillinger for barn og voksne, sier rådgiver Steinar Engeland i Vestfold fylkeskommune, som er ansvarlig for programmet.

Årets program:

 • Tirsdag 7/11 kl. 19.30: De vanskelige barnebøkene, ved Gro Dahle, Svein Nyhus og Kaia Dahle Nyhus. Sandefjord bibliotek.

 • Onsdag 8/11 kl. 10.30: Om små og store tall, ved Magnus Holm. Barnearrangement, Sandefjord bibliotek.

 • Onsdag 8/11 kl. 19: To historier – én sannhet, ved Bjørn Olav Jahr og Jørn Lier Horst. Sandefjord bibliotek.

 • Onsdag 8/11 kl. 19: Å skrive fra Bygda, ved Levi Henriksen. Andebu bibliotek.

 • Onsdag 8/11 kl. 19: En ny arbeidslitteratur? Møte med forfatterne Jan Kristoffer Dale, Adelheid Seyfarth og Kyrre Andreassen i samtale med Fredrik Wandrup. Stokke bibliotek.

 • Torsdag 9/11 kl. 11: Harry og Roger reiser til Vestfold, ved Ragnar Aalbu. Barnearrangement, Sandefjord bibliotek.

 • Torsdag 9/11 kl. 19: Om Smerte, ved Cecilie Enger. Litteraturanmelder Finn Stenstad møter Cecilie Enger. Sandefjord bibliotek.

 • Torsdag 9/11 kl. 19: Goa-Bamble tur-retur, ved Ivo de Figuereido. Forfatteren møter Morgenbladets litteraturanmelder Bernhard Ellefseni samtale. Stokke bibliotek.

 • Fredag 10/11 kl. 13: Barnehagekrim, ved Lars Mæhle. Barnearrangement, Stokke bibliotek.

 • Lørdag 11/11 kl. 14: Kling klang – musikk for de minste, ved Frøy Aagre. Barnearrangement, Stokke bibliotek.

 • Lørdag 11/11 kl. 13: Utdeling av Riksmålsforbundets litteraturpris. Fjorårets vinner var Tom Egeland. Sandefjord bibliotek.

 • Søndag 12/11 kl. 13: Mygga og Flua, familieforestilling ved Tonje Unstad. Sandefjord bibliotek.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.