(Nettavisen)

GARDERMOEN (Nettavisen): Torsdag ettermiddag landet Frank Løke (42) på norsk jord etter flere måneder med tøffe vilkår i Pakistan.

Han ble nemlig tredje nordmann som nådde toppen av K2, tett etterfulgt av tre andre nordmenn.

Les også: Frank Løke avslører dramatikk på vei til K2: – Dødsfall vil være vanskelig å unngå

Det var en stolt heiagjeng som tok imot den tidligere håndballspilleren som de ikke hadde sett på drøye to måneder. Det ble mildt sagt gjensynsglede da Løke passerte ankomsthallen på Gardermoen.

Men det ble også en spesiell gjensynsglede for 42-åringen, som ble møtt av omfavnelse av en «skjult» flamme.

I mai kunne Løke nemlig avsløre at han hadde fått et godt øye til Helen Oterhals (26). Ifølge Løke har hun vært en viktig støttespiller for han i forkant av K2-ekspedisjonen, og hun var selvsagt på plass for å ta imot eventyreren på flyplassen.

– Jeg er veldig glad for å se henne, sier en kry Løke til Nettavisen.

Her svarer han på kjærestespørsmålet

Til Nettavisen sier Løke at romansen er fortsatt fersk, og at duoen ikke fikk nok tid til å utforske den videre før han bega seg ut den krevende og dramatiske ferden sin.

I forkant av Løkes eventyr kom han svært nærme 26-åringen, og nå gjenstår det å se hvordan relasjonen kan utvikle seg videre. Ifølge Løke skal fortsette der de slapp før K2.

Frem til nå har han svært kryptisk rundt relasjonen, men selv om han ikke bekrefter at de er et offisielt kjærestepar ennå, mener han at de likevel ter som et.

Hva skal til for at dere blir kjærester?

– Vi har oppført oss som kjærester, og vi har hatt det utrolig fint sammen, sier 42-åringen og legger til:

– Vi kommer til å fortsette med den kontakten og være sammen. Så får vi se hvor det bærer hen, ler Løke.

Møttes på maratonløp

Den tilsynelatende forelskede duoen fikk først kontakt gjennom sosiale medier.

Senere deltok han på maratonen Bislett-24 i fjor høst hvor Oterhals stilte opp som såkalt «support» for Løke.

– Vanligvis har jeg hatt faren min som «support» og da faller jeg alltid gjennom, men med henne satt jeg personlig rekord. Så det var et godt tegn, sier han.

Etter Bislett-24 har relasjonen, ifølge Løke, utviklet seg til det positive.

– Hun har vært en utrolig viktig støttespiller for meg gjennom oppkjøringen mot K2-ekspedisjonen, og hjulpet meg masse med forberedelsene.

Selv om aldersforskjellen er stor, hevder Løke at 26-åringen er mer voksen enn han selv.

– Jeg er utrolig barnslig og hun er en veldig voksen og utrolig snill jente. Hun er den snilleste jenta jeg har møtt og er nok mer voksen enn meg, avslører Løke.

Oterhals innrømmer at hun også har savnet Løke mens han besteg K2.

– Jeg har gledet meg i en måned eller lengre, jeg har savnet han, sier en opprømt 26-åring.

Avslørte ny flamme

Som nevnt var det i slutten av mai at Løke avslørte at han hadde det ekstra fint om dagen, og røpte at han tilbrakte mye av tiden sin med én spesiell person.

Før han bega seg ut på K2-ekspedisjonen i juni, fortalte 42-åringen til Se og Hør at han hadde svært god kjemi med en ny flamme, nemlig Oterhals.

Selv om det er ingen spor av de på Løkes sosiale medier, har Oterhals på sin side delt bilder av dem sammen på hennes sosiale medier-kontoer.

Etter at «Action Frank» nådde toppen av K2 i juli benyttet han anledningen til å utrekke en stor takk til alle som hadde hjulpet han på veien. I et Instagram-innlegg var Oterhals én av de som fikk litt ekstra oppmerksomhet, og Løke takket Oterhals for at «hun hadde vært der hele tiden».