(Nettavisen)

Det er vinn eller forsvinn for ett av de gjenværende lagene, når de skal konkurrere om de to plassene i finalen under søndagens episode av «71 grader nord – team».

Det har vist seg å være svært jevnt mellom de tre lagene, men til slutt var det hockeygutta Martin Laumann Ylven (34) og Anders Myrvold (47) som måtte se seg slått av de andre kjendisduoene.

Til tross for en jevn og nervepirrende semifinale, var det derimot ikke alt TV-seerne fikk være vitne til. Ifølge Frank Løke (42) var det nemlig ikke alt som gikk problemfritt under den siste og avgjørende oppgaven.

Satte semifinalen på pause

Overfor Nettavisen kan Løke avsløre at han og Rikke Isaksen (28) fikk utdelt et defekt kompass som skulle gjøre det umulig for dem å ta ut rett kurs på kartet i den siste oppgaven.

– Det var ikke alt som gikk etter planen der. Jeg og Rikke fikk et kompass som var ødelagt, det viste 20 grader feil, avslører Løke til Nettavisen.

I semifinalens siste oppgave skulle de tre lagene gjennom en kartoppgave. Der skulle de finne ulike punkter i kartet med kompassene sine.

Å finne frem til riktig endepunkt viste seg å være vanskelig for samtlige av lagene, men etter at Jegertvillingene kommer seg i mål, blir det en svært spennende kamp mellom Løke og Isaksen og Hockeyguttene.

– Jeg husker at jeg ser at tvillingene løper inn og klarer det. Også ser jeg at hockeygutta løper etter og da var jeg sikker på at finalen røyk, men heldigvis hadde de feil svar også, sier Løke og legger til:

– Men vi fortsetter å bomme gang på gang og knoter veldig. Jeg skjønner at noe er gærent for jeg treffer aldri nøyaktig på de toppene som er på kartet.

Videre forteller Løke at han til slutt måtte regne på gradene på kompasset. Da fant han ut at det var umulig å treffe riktig kurs.

– Så kommer plutselig han ene fra sikkerhetsteamet og følger med mens jeg forsøker å løse det. Men plutselig kaster han inn et nytt kompass og ber meg om å prøve med det, sier Løke..

Etter at feilen var rettet opp forsøkte 42-åringen å gjøre det samme han hadde gjort tidligere. På første forsøk med nytt kompass tar han ut rett kurs og sikrer laget sitt den siste finaleplassen.

Mistet nattesøvn

Løke innrømmer i ettertid at den nervepirrende situasjonen satte en liten støkk i han.

– Etter konkurransen hadde jeg mareritt på natta om at jeg fortsatt fikla med kompasset. Jeg klarte ikke å slippe tanken på at jeg kunne ha røket ut før finalen, sier han.

Da semifinalen var avgjort fikk han beskjed fra produksjonen om at kompasset hadde fått en slagskade og viste 20 grader feil.

Til Nettavisen forteller den tidligere håndballspilleren at han ikke er sur på produksjonens for å ha gitt ham et ødelagt kompass.

– Det er ikke mye som skal til før det er en feil med de. Man skal aldri stole blindt på et kompass, men jeg er jævlig glad for at han på sikkerhet så det og tok initiativet så det gikk bra, sier Løke.

– En viktig påminnelse

Senior kommunikasjonsrådgiver i Warner bros. Discovery, Marianne Ambøe bekrefter til Nettavisen at Løke og Isaksen fikk et kompass som ikke funket som det skulle.

– Frank og Rikke brukte et kompass som viste seg å være noen grader feil. Kompasset hadde fått en slagsskade som gjorde at det ikke var helt korrekt.

Les også: Trosset produksjonens råd: Derfor grep de ikke inn

Videre forteller hun at det ble oppdaget underveis i kartoppgaven, og konkurransen ble satt på pause for å rette opp i det.

– For produksjonen var dette var en viktig påminnelse om at kompassene må samkjøres før bruk, slik at vi er sikre på at de viser riktig, skriver Ambøe i en e-post til Nettavisen.