Gå til sidens hovedinnhold

Lizz Daniels stiller ut i sentrum - mye av kunsten er inspirert av datterens bortgang

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg vil ikke kalle kunsten min religiøs, heller spirituell, sier kunstneren Lizz Daniels. Hun mener at barn trenger mer kunstundervisning i skolen.

Den britiske kunstneren Lizz Daniels stiller ut i Kongens gate. Multimediekunstneren stiller ut sin nyeste kunst i Et eget rom i Kongens Gate i Sandefjord.

SB møter henne i et lite og lyst rom i bakgården ut mot Kongens gate. Hun tar oss smilende imot og begynner å vise oss entusiastisk rundt i et rom hvor det henger masse fargerik kunst.

– Jeg elsker dette rommet. Det er lite og intimt og så er det så fint og lyst, sier Lizz.

Hun forteller at hun er inspirert av det guddommelige kvinnelige prinsippet.

– Jeg vil ikke kalle det religiøst, men heller spirituelt.

Hun stopper ved et fargerikt bilde.

 

– Dette bildet her er av Sophia, en av de tidligste kvinnelige forkjemperne. Folk snakket om henne som visdom forteller Lizz.

Ifølge henne skal det forestille en kvinne i en kokong klar til å slippe løs og blomstre, men for å kunne gjøre det må hun være ønsket. Hun forteller at hun liker måten mennesker som for eksempel Rudolf Steiner underviser barn på. Han fokuserer på å bruke mye av det kreative i undervisningen, og mener kunst er noe barn trenger i skolen. Hun mener det er for lite av det i de fleste skoler, mens steinerskolen er mer opptatt av dette.

Inspirert av datterens bortgang

Lizz forteller også at hennes datters bortgang er en stor inspirasjon for henne.

– Kunsten reprensenterer det å kunne åpne seg opp og ikke være redd for å gjøre det. Min datter gikk bort for noen år siden, og det som er rart er at da det skjedde, så forsto jeg for første gang kjærlighet, og meningen med det. Hun har vært en drivkraft for meg siden. Det har også utfordret meg til å se fremover, og til å komme i kontakt med følelsene mine når jeg maler.

Lizz forteller at målgruppen hun har forestilt seg, hovedsakelig er eldre kvinner.

– Men i det siste har det kommet flere henvendelser fra kvinner i 30-35 årsalderen. Det tror jeg handler om at flere av de kanskje begynner å søke etter en slags «mening med livet». Og det kan de få hjelp til gjennom kunsten.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.