Frits de Bourg fra Sandefjord, 1. bok i serien – En kald død, Vigmostad og Bjørke, 2013

I serien på fem bøker følger vi Nicholay Wolff som driver KrimMagasinet, er journalist, men driver mest som privatetterforsker. Han er en ordentlig skarping, sliter litt sosialt og økonomien er heller ikke på topp. Nicholay Wolff roter seg stadig inn i nye saker, og med sin skarpsindighet og kløkt løser han dem. Dette er en spennende og klassisk krimserie der handlingene foregår i Drammen og omegn på 50-tallet. Personskildringene og detaljene i bøkene er troverdige, og inneholder gode beskrivelser og skildringer fra etterkrigstiden.

Frode Eie Larsen fra Larvik, 1. bok i serien – Hemmeligheten, Liv forlag, 2011

I serien på åtte bøker møter vi den joviale politietterforskeren Eddi Stubb som kommer fra Drangedal og jobber ved Larvik politistasjon. Bøkene er velskrevne og troverdige, og handlingen i bøkene foregår i kjente omgivelser, blant annet i Larvik, Stavern, Helgeroa og Nevlunghavn. Det er godt driv i bøkene med høyt tempo og gode intriger. Bøkene inneholder svik, løgner, sjalusi, grusomheter og hat. Personbeskrivelsene og stedene handlingene foregår er levende beskrevet og forfatteren holder spenningen oppe til siste side. Hver enkelt bok tar for seg en sak som gir deg litt «flashback» for de av dere som kjenner til Larvik og omegn, og det er lett å leve seg inn i hvor handlingene foregår.

Myriam Bjerkeli fra Larvik, 1. bok i serien – Lille Linerle, Liv forlag, 2017

En triologi der historiene har opphav fra Kodal og nært omliggende steder. Bøkene kan leses frittstående, og vi møter samme personer i alle bøkene, men med ulike roller. Innholdet og handlingene i bøkene gir oss et dypdykk i menneskesinnet og dets ondskap, med dystre historier og triste skjebner. Bøkene handler om barn og dårlige familieforhold i usunne relasjoner. Her er vi innom kidnapping av barn, mishandling og overgrep. Bøkene får frem hvordan tilfeldigheter og dårlige valg i livet ender opp tragisk. Triologien er innholdsrik og har gode og spennende historier. Dette er bøker som virkelig river i vårt følelsesregister.

Flere boktips her.