Gå til sidens hovedinnhold

Løke er med – Kurtovic vraket

Spillerne som skal forsvare Norges ære i håndball-EM er nå tatt ut. Blant dem er sandefjordingen Heidi Løke.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har tatt ut 16 spillere og fire reserver (se hele troppen i faktaboksen lenger ned) som skal være med det norske håndballandslaget under hele mesterskapet i desember. Blant dem som er tatt ut er Heidi Løke fra Sandefjord. Amanda Kurtovic, som også er sandefjording, er derimot vraket.

– Amanda har spilt relativt lite i klubben sin (Györ, journ.anm.). Vi vurderer de andre foran. Amanda en god hjemmeværende reserve som jeg vet vil stille opp om laget trenger henne, sier Hergeirsson til TV 2.

Troppen ble presentert på nettet tirsdag, uten pressen til stede. Koronasituasjonen gjorde at en denne løsningen ble valgt i år – for aller første gang.

– Ja, det er uvanlig å presentere laget på nettsiden, men utfordringene med laguttaket er det samme som alle andre år, påpeker Hergeirsson til handball.no.

Mye usikkerhet

Ifølge nettstedet pågår det fortsatt samtaler om protokollen og gjennomføringen av Intersport Cup og EM. Norges Håndballforbund hadde et møte med helseministeren, kultur- og likestillingsministeren, samt Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, mandag. Etter dette, og basert på smitteutviklingen i Europa, samt regjeringens nye og varslede tiltak, ble det klart at forbundet nå skal oppdatere sine protokoller i tråd med dialogen i møtet.

Basert på dette, og en vurdering av totalsituasjonen, vil regjeringen deretter ta stilling til om gjennomføringen av de kommende internasjonale aktiviteter for klubb- og landslag (inklusive EM) kan gjøres på en forsvarlig måte. Parallelt med dette er det en pågående dialog med EHF (Det europeiske håndballforbundet) og DHF (Det danske håndballforbundet) om mesterskapet, lyder det på handball.no.

Sultent på edelt metall

Om mesterskapet lar seg gjennomføre eller ikke, gjenstår å se. Hergeirsson er uansett klar på at det har vært en hard konkurranse for å komme med på årets EM-lag, ettersom neste alle de beste spillerne er tilgjengelige for landslaget nå. Slik har det ikke vært før de to foregående mesterskapene.

– Det har vært en tøff kamp å bli blant de 16 utvalgte. Men vi har fått en god miks av en erfaren tropp og ungt pågangsmot. Vi stiller med et lag som er sultent på edelt metall den siste søndagen før jul. På veien dit skal vi jobbe knallhardt hver eneste dag, og vi ønsker å underholde, begeistre og skape spenning inn i de tusen hjem slik vi pleier i desember, sier landslagssjefen til handball.no.

Håndballjentenes EM-tropp:

■ Emily Stang Sando, SG BBM Bietigheim

■ Henny Ella Reistad, Våg Håndball Elite

■ Emilie Hegh Arntzen, Våg Håndball Elite

■ Veronica Kristiansen, Gyøri Audi ETO

■ Marit Malm Frafjord, Team Esbjerg

■ Heidi Løke, Våg Håndball Elite

■ Stine R Skogrand, Herning-Ikast Håndbold

■ Nora Mørk, Våg Håndball Elite

■ Stine Bredal Oftedal, Gyøri Audi ETO

■ Malin Aune, Våg Håndball Elite

■ Silje Solberg, Gyøri Audi ETO

■ Kari Brattset Dale, Gyøri Audi ETO

■ Marit Røsberg Jacobsen, Team Esbjerg

■ Camilla Herrem, Sola HK

■ Sanna Solberg, Team Esbjerg

■ Kristine Breistøl,Team Esbjerg

Følgende spillere er reserver:

■ Silje Waade, Våg Håndball Elite

■ Rikke Granlund, Team Esbjerg

■ Ingvild Bakkerud, Herning-Ikast Håndbold

■ Marta Tomac, Våg Håndball Elite

Kilde: handball.no

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.