(Østlands-Posten)

Gårsdagens sjokkbeskjed om at alle spillere og ansatte er fristilt fra sine kontrakter i Larvik Håndballklubb, innebærer også at alle kommende kontrakter er terminert. Det betyr at overgangene til Andrea Rønning, Dorthe Groa og Heidi Løke i utgangspunktet er skrinlagt.

Det har fått Rønning til å uttale at hun føler seg lurt av LHK.

Så langt går ikke Løke, som først og fremst synes det er trist for dagens spillere og ansatte.

Har planlagt for et liv i Larvik

Hun har imidlertid fått en utfordring i fanget. Etter å ha pendlet fra Sandefjord til Hamar i to år, hadde hun sett for seg en mindre belastende håndballhverdag etter at hun skrev under en treårskontrakt med Larvik HK gjeldende fra neste sesong av.

Nå må hun isteden i tenkeboksen igjen. Finne ut av hvor håndballfremtiden skal ligge.

– Jeg har jo hatt et ønske om å spille for Larvik, og jeg hadde planlagt livet mitt ut ifra at jeg skulle være der i tre år. Nå vet jeg ikke hva som skjer, sier hun.

Løke forteller at hun selvsagt har visst at det har vært tøffe økonomiske år i LHK i det siste, og at det også var en risiko for at de ikke ville få eliteserielisens kommende sesong. Hun trodde imidlertid at ting var på bedringens vei.

– Selv om jeg har tenkt tanken på at Larvik kanskje ikke ville få eliteserielisens, har jeg trodd at det skulle gå etter redningsaksjonene.

Avviser ikke LHK

Nå vet hun altså ikke hva som skjer og hva hun skal gjøre. Men hun avviser ikke en fremtid i Larvik helt, om klubben fortsatt eksisterer neste sesong.

– Det er Larvik jeg egentlig har ønsket å spille for, men jeg har fortsatt ambisjoner og må være i et lag med ambisjoner. Jeg avviser ikke at det kan være Larvik om det sportslige tilbudet er godt nok, sier hun.

– Hvis LHK ikke får lisens og må spille i 1. divisjon, vil det fortsatt være aktuelt da?

– Nei, 1. divisjon er nok ikke aktuelt.

– Men du kan vel ikke sitte for lenge og vente på at situasjonen i Larvik Håndballklubb avklares? Og det skorter vel ikke på tilbud fra andre?

– Nei, men vi får vel ganske kjapt vite hva som skjer med Larvik. Nå må jeg se hva jeg gjør, om jeg skal flytte på meg eller ikke. Jeg vet ikke. Jeg har jo ikke bare meg selv å tenke på heller, avslutter tobarnsmor Løke.

Ifølge VG har hun fått tilbud fra tre andre klubber i løpet av de 12 første timene.