Det kritiske søkelyset må rettes mot dem som har medvirket til å lage og godkjenne slike urimelige og hårreisende avtaler

Avtale: Jeg trodde kanskje det politiske miljøet måtte godkjenne slike avtaler, eller hvem gjør det, skriver Arild Bjørløw Nome.

Avtale: Jeg trodde kanskje det politiske miljøet måtte godkjenne slike avtaler, eller hvem gjør det, skriver Arild Bjørløw Nome.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Hvis jeg noen gang hadde fått tilbud om slike avtaler som han gjennom sin Sandefjord-karriere har fått, så hadde selvsagt jeg tatt i mot med glede. Ja, jeg hadde faktisk løpt til banken med et stort smil om munnen for å se hvordan kontoen vokste. Hvem hadde ikke gjort det?

DEL

MeningerDet kritiske søkelyset må selvsagt utelukkende rettes mot dem som har medvirket til å lage og godkjent slike urimelige og hårreisende avtaler som Gisle Dahn har fått – trolig flere ganger – siden han tiltrådte som rådmann i 2003.

Jeg trodde kanskje det politiske miljøet måtte godkjenne slike avtaler, eller hvem gjør det? Det er jo helt vanvittig og hinsides alt at en åremålsstilling blir omgjort til fast stilling med slike betingelser i juni 2014 når det ganske sikkert allerede da lå i kortene (det ble jo vedtatt våren 2015) at Sandefjord, Stokke og Andebu skulle slås sammen fra 1.1.2017.

Det er litt spesielt at en som får omgjort en åremålsstilling bare etter så kort tid, kan fratre med 100 % alderspensjon som 57-åring og kan jobbe ved siden av, når den generelle aldersgrensen for rådmenn er 65 år. Det er vanskelig for meg å forstå. Jeg forutsetter at Dahn også på det tidspunkt har full opptjening i offentlig pensjonskasse, som jo krever 30 års medlemskap for å få full pensjon. I motsatt fall er saken enda mer alvorlig. Men jeg kjenner ikke detaljer her.

Det er jo fantastisk at det går an i 2014 å få slike pensjonsbetingelser når de fleste mennesker i Norge – faktisk også mange på Stortinget – mener at en aldersgrense på 57 år for enkelte grupper er helt hinsides all fornuft og burde ha vært avskaffet for lengst fordi det «ikke er bærekraftig». Folk må jo egentlig være i jobb faktisk lenger enn 67 år. Det er heller ikke rimelig at fellesskapets penger brukes på en slik måte som disse avtalene legger opp til.

Det er dessverre mange eksempler på at toppledere i private bedrifter – også etter hvert i offentlige virksomheter – blir tilbudt lønns- og pensjonsbetingelser som de fleste av oss selvsagt bare må se langt etter. Dette viser – etter min mening – at de som godkjenner slike betingelser, fullstendig har mistet dømmekraften og burde ha tatt konsekvensen av det.

Kanskje det kan være en tanke for SB å få innsikt i kommunens avtaler som topplederne har i dag og stille spørsmålet om de tåler dagens lys?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags