Jeg blir flau over mangelen på balanse i SBs såkalte avsløring av høyt lønnsnivå for toppbyråkratene i vår kommune

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Jeg er innmari glad for anledningen jeg fikk til å jobbe i Sandefjord kommunes administrasjon relativt tidlig i mitt arbeidsliv. Lærdommene fra denne tiden i offentlig forvaltning er god som gull også i dag.

DEL

MeningerByråkratjobber på rådhuset er utfordrende for ansatte, nyttige som få for kommunens innbyggere, i perioder ytterst slitsomme for innehaveren og undervurdert hos allmennheten.

Jeg blir flau over mangelen på balanse i Sandefjord Blads såkalte avsløring av høyt lønnsnivå for toppbyråkratene i vår kommune. Enda verre er skriveriene til alle de som hiver seg inn på saken i god norsk/dansk Jantestil.

Sandefjord kommune er en av Norges mest veldrevne kommuner. Gjennom ca. 40 år har kommunen hatt fire rådmenn! Dyktige folk.

Vi har hatt kommunejurister i nasjonal førsteklasse.

Kommunen har en av Norges fremste økonomisjefer; Mr. Fjellanger. Han har slåss i flere tiår sammen med våre ordførere og rådmenn mot skiftende regjeringers uvilje mot endringer i beregningsmåtene av rammetilskuddet til kommunene. Sandefjord har tapt titalls på titalls millioner kroner de siste 25 år fordi vi blir rammet av beregningsfeil. Allikevel har kommunen kunnet yte god service til sine innbyggere! Jeg er ikke i tvil om at ledende byråkrater, ordførere og hele det politiske etablissementet i vår kommune fortjener stor takk for dette.

Jeg vil oppfordre alle til å gå inn på hjemmesiden til Fylkesmannen i Vestfold. Søk  «Kommunal styring» og les «Forventningsbrev 2016». Dette er det nærmeste en kommer en kortversjon av kravene til kommunal styring og hvilke oppgaver rammetilskuddet fra staten skal finansiere.

De fleste som med stor indignasjon kritiserer avlønningsnivået, har ikke peiling på følt og opplevd ansvar og arbeidet som følger av denne 40 siders opplistingen.

Rådmannen har det administrativt-/forvaltningsmessige ansvar for alt dette. Er det noe som ikke fungerer, står rådmannen lagelig til for hugg fra oss innbyggere, administrasjonen, politikken og statens tilsynsmann: fylkesmannen. I en kommune som Sandefjord er han/hun verdt hver krone av lønna. Det er ordføreren også.

Den kommunale pensjonskassa er fullfinansiert, det er en klokt sammensatt egenkapital «på bok», kommunen er Norgesmester i kommuneøkonomi, forholdet mellom administrasjon og politikk er forbilledlig.

Så kommer kommunesammenslåingen, og det røres rundt i gryta. Dette er den største omveltning i lokalstyret som inntreffer dette hundreåret.

Inngåtte avtaler kan passe dårlig inn i en ny situasjon. Dette er slikt en må regne med – det er i hvert fall absolutt ikke noe å hisse seg opp over.

Og, Gisle Dahn, hatten av for din innsats for oss, og du finner nok en rimelig løsning på saken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags