Gå til sidens hovedinnhold

Lønnskompensasjon for permitterte er omsider på plass

Etter mye om og men er endelig ordningen som sikrer permitterte full lønn de første 20 dagene på plass.

Nav-direktør Terje Tønnessen er glad for at ordningen nå er i stand.

– NAV har jobbet hardt med å få denne løsningen i stand slik at vi, i samarbeid med arbeidsgivere, kan utbetale lønnskompensasjon til permitterte, sier han.

Tønnessen understreker at det nå er viktig at arbeidsgiverne vet hva de skal gjøre, slik at det sikres en korrekt og rask utbetaling til de permitterte.

LES OGSÅ: I disse bransjene er flest fremdeles permittert

789 millioner på et døgn

Tirsdag denne uka klokka 14.00 ble ordningen lansert. På et drøyt døgn etter lansering hadde Nav utbetalt 789 millioner kroner i lønnskompensasjon til arbeidstakere, og refusjon til arbeidsgivere. Det skriver Nav selv på sine sider.

– Det har vært stor pågang gjennom hele dagen, og det er vi glade for. Det betyr jo at mange permitterte snart får penger på konto, sier beredskapsleder i NAV, Yngvar Åsholt.

Ordningen kom på plass etter at den gjentatte gange ble utsatt. Med fremdeles svært mange permitterte i landet har Nav begrenset hvor mange som får tilgang samtidig. Det er for å sikre at løsningen er stabil. Får man ikke tilgang på første forsøk får arbeidsgiverne beskjed om å prøve igjen litt senere.

Les også

Faten (34) skal få folk i arbeid

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.