Gå til sidens hovedinnhold

Lønnskompensasjon har gitt sandefjordinger 70 millioner

Ferske tall fra Nav viser at arbeidsledigheten fortsetter å minske. Totalt er 6,2 prosent av arbeidsstyrken uten arbeid.

Totalt står 1.982 sandefjordinger uten arbeid per 23. juni. På én uke har tallet gått ned med 162 personer fra 2.144 forrige uke.

Sandefjord har fremdeles høyest andel av arbeidsstyrken uten arbeid i fylket, med 6,2 prosent. Like bak ligger Horten med 6,0 prosent. Generelt er det en nedgang i antall arbeidsledige, og antall arbeidssøkere i alle kommunene i Vestfold og Telemark.

21.300 er registrert som arbeidssøkere i Vestfold og Telemark. Dette er 1.200 færre enn for én uke siden.

Halvparten av arbeidssøkerne er helt arbeidsledige, og halvparten er delvis i jobb. Det er 6.900 av arbeidssøkerne som er delvis permittert og 3.600 er helt permitterte i fylket. 1.000 av arbeidssøkerne deltar på arbeidstiltak.

Les også

Har tøffe dager i skolestriden, igjen: – Jeg ble kastet tilbake til 2014 da jeg så brevet

Lønnskompensasjon på plass

I Sandefjord er det utbetalt 70 millioner i lønnskompensasjon til de permitterte siden ordningen kom på plass forrige uke.

– Det er mange som har krav på dagpenger, men som har ventet på lønnskompensasjon for de første dagene ved permittering. NAV har brukt tid på å få denne ordningen på plass, men vi er veldig glad for at den endelig nå kom på plass 9. juni. Mange har søkt om, og fått utbetalt sin lønnskompensasjon nå, sier Terje Tønnessen, direktør ved Nav Vestfold og Telemark.

17.812 av dem som har blitt permittert i Vestfold og Telemark har fått utbetalt 360 millioner kroner i lønnskompensasjon siden ordningen kom på plass i uke 24.

Les også

Gir sine ansatte norskkurs i koronakrisen

Høyest arbeidsledighet innen butikk- og salgsarbeid

Det er flest helt og delvis arbeidsledige innen butikk, salg, reiseliv og transport. 1.500 av de helt arbeidsledige kommer fra butikk- og salgsbransjen, mens 1.400 har jobbet med reiseliv eller transport. Av dem som jobber noe, men er arbeidssøkere, er 1 700 registrert innen butikk- og salgsarbeid og 1 400 innen reiseliv og transport.

Av dem som er helt arbeidsledige er andelen høyest blant unge menn. I fylket er nesten ti prosent av menn mellom 20 og 24 år helt arbeidsledige. Også blant unge kvinner er arbeidsledigheten høyest blant de under 24 år. Her er andelen arbeidsledige 7,5 prosent.

Les også

Haleh (36) har skapt sin egen drømmejobb – og har levd av den siden dag én

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.