Gå til sidens hovedinnhold

Målfest og kremmerhus da SF tok seg videre i cupen: - Det er moro å se at de tør!

SF måtte slite i en omgang mot Pors Grenland, men da det løsnet så løsnet det skikkelig. Dermed tok Guttane seg greit videre til andre runde.

For abonnenter

SF gjorde ti endringer på laget etter kampen mot Haugesund, men allikevel var det forventet at man skulle ta kommandoen mot et tredjedivisjonslag som ikke hadde spilt tellende kamp på nærmere to år. Slik gikk det imidlertid ikke fra start.

Pors Grenland hadde lagt igjen respekten i garderoben og de dundret i angrep fra start. De var også nære å ta ledelsen etter to cornere, men SF holdt unna. Etter det verste åpningskjøret kom SF litt mer inn i matchen uten at de dominerte av den grunn.

Det tok faktisk over 20 minutter før Guttane fikk noe som lignet en avslutning. Sander Risan Mørk sitt skudd fra distanse ble enkelt reddet.

- Det føltes som om de var mer på enn oss. De gikk i duellene og fikk en del enkle dødballer og slikt. Da fikk de press på oss og så har vi ikke nok tålmodighet. Hadde vi vendt spillet mer og benyttet bakrommet så hadde vi strukket laget deres tidligere, og da det åpnet seg opp, slår SF-trener Andreas Tegström fast.

Svake SF-prestasjoner

Kampen fortsatte uten det helt store tempoet og uten noe voldsomt med sjanser. Pors var farlig frempå på et par dødballer mens SF ikke skapte noe som helst av sjanser. Ute på vingen viste Franklin Nyenetue frem noe av sitt finteregister, men når det gjaldt innleggene skortet det på det meste.

(Saken fortsetter under bildet)

På motsatt ving var nysigneringen Moussa Njie relativt anonym. Det kom riktignok noen løp i bakrom og i korridoren, men det ble ikke skapt noe særlig.

Helt på tampen av første omgang fikk Andre Sødlund SF sin største sjanse så langt da han avsluttet fra hjørnet av femmeteren. Skuddet ble imidlertid enkelt reddet.

- Det var en tøff kamp i starten og vi slet med å komme oss til store sjanser. Vi brukte tid til å venne oss til banen og tempoet i kampen, men til slutt fikk vi inn et og da røynet det på sier Sivert Gussiås som ikke var overrasket over motstanden tross manglet kampgrunnlag hos Pors.

- Jeg hadde veldig trua på at de kom til å bite fra seg. Med så lenge siden kamp trodde jeg de skulle være i fyr og flamme, og det var de også!

Klassisk ketchupeffekt

Det var tydelig at trenerteamet ikke var fornøyd med hva de hadde sett i den første omgangen for etter hvilen kom SF ut med noe mer energi. De presset Pors bakover i banen, men samtidig slet de lenge med å komme til de helt store sjansene.

Presset ble imidlertid større og større, og Njie begynte å vise seg fram og vingen viste glimt av hva han kan. Etter 58 minutter satt han fart ned mot kortlinja før han fant en umarkert Risan Mørk ved straffemerket. Da hadde sistnevnte får problemer med å score i sin andre kamp på rad.

På motsatt ving våknet også Nyenetue til liv og omsider traff han på et innlegg. Pors-keeperen famlet i blinde når Sødlund brøt foran og headet inn 2-0 til SF. Det kun minutter etter den første scoringen. Trippelen ble fullført da Njie igjen var på farten og ble felt i Pors sitt felt. Sivert Gussiås var sikker fra merket og SF opp i 3-0 før 70 minutter var spilt.

- Det er alltid godt å score. Det er jo ingenting jeg vil mer enn nettopp det så det er godt når det funker, forteller en lettet spiss.

Redusering og drømmescoring

Målene var ikke ferdige med å renne inn, men det var Pors Grenland som tok neste stikk. Et innlegg fra høyre ble ekspedert i tverrligger før returen ble dunket inn bak en sprellende Granlund.

Så var det duket for kveldens mesterverk. Innbytter Vidar Ari Jonsson fikk ballen ute på kanten før han tok den med seg inn i banen. Fra hjørnet av feltet lappet han til med venstrefoten og ballen føk som et prosjektil opp i motsatt kryss. Det i en helt snorrett linje og keeperen var ikke i nærheten av å ødelegge kunststykket.

- Han har et bra tilslag med venstrefoten og vi ser det mer og mer på trening. Så det er moro å se at de tør og at det sitter i kamp, sier Tegström etter scoringen.

Stort mer skjedde ikke i matchen og dermed kan drømmen om Ullevål leve i beste velgående for SF.

- Vi har grunnlag for å gjøre det ekstremt bra i cupen, så må vi selvsagt ta en kamp av gangen, men jeg håper virkelig vi kan bite fra oss og gå langt, avslutter Gussiås.

KAMPFAKTA

Pors Grenland – Sandefjord 1-4 (0-0)

NM 1. runde

Pors stadion: 733 tilskuere

Mål: 0-1 Sander Risan Mørk (58. min), 0-2 Andre Sødlund (61. min), 0-3 Sivert Gussiås (67. min), 1-3 Simen Thorsen (72. min), 1-4 Vidar Ari Jonsson (85. min)

Gule kort: PG: Lauritzen, Larsen – SF: Falchener, Risan Mørk

SF (4-3-3): Jesper Granlund – Jørgen Kili Fjeldskår (Haakenstad 70. min), Henrik Falchener, Marc Vales, Vetle Walle Egeli – Andre Sødlund (Ze Eduardo 79. min), Sander Risan Mørk (Kurtovic 62. min), Peder Meen Johansen – Moussa Njie (Ruud Tveter 70. min), Sivert Gussiås, Franklin Daddys Boy Nyenetue (Jonsson 62. min)

Benken: Andreas Albertsen, Sander Moen Foss, Mats Haakenstad, Vidar Ari Jonsson, Martin Kreuzriegler, William Kurtovic, Ze Eduardo, Alexander Ruud Tveter

Dommer: Herman Leiulfsrud Aass, Fossum IF

Kommentarer til denne saken