Gå til sidens hovedinnhold

Feirer fullmånen med Mozart-kvartett

Artikkelen er over 3 år gammel

Høstens første fullmåne inntreffer på søndag. Derfor slår Kulturelt Initiativ til med konsert i serien «Måneskinnssonaten».

Konsertserien går over flere måneder, fra våren til høsten, og arrangeres på kvelder med fullmåne. De holdes i skulpturpaviljongen i Midtåsen.

Denne gangen er det Arvid Engegård, Alex Robson, Juliet Jopling og Jan Clemens Carlsen, bedre kejnt som Engegårdkvartetten, som skal underholde publikum.

Kammerensemblet Engegårdkvartetten skal framføre et rent Mozart-program. Kvartetten har allerede gitt ut CD-er, og gjester Midtåsen for første gang søndag.

Vil pirre publikum

Leder i Kulturelt Initiativ, Dag Nilssen, forventer fulle hus også denne søndagen.

– Vi har et kjernepublikum som alltid kommer, og det er så godt som fullt hver gang, sier Nilssen.

Han er spent på kvartetten, og tror de vil bli tatt godt imot av tilhørerne. Det at musikerne aldri har spilt i Midtåsen før mener han er en fordel.

– Vi må hele tiden videreutvikle oss, og finne nye ensembler som kan pirre publikum.

– Skal være intimt

Skulpturpaviljongen i Midtåsen har plass til rundt 80 mennesker. For Nilssen er det den intime settingen som er med på å gjøre konsertene unike.

– På slike konserter skal det være intimt, og alle skal sitte nærme musikerne, uten å bli forstyrra av naboen. Det setter folk pris på, sier Nilssen.

Kvartetten setter i gang førstkommende søndag klokka 18.00.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.