I år kunne vi endelig feire 50 år med lovlig homofil kjærlighet etter at paragraf 213 i straffeloven ble opphevet i april 1972.

I hele juni feirer vi Pride og den åpenheten og friheten mange skeive opplever i Norge. Dessverre finnes det holdninger som går på tvers av alle oss som feirer mangfoldet i disse dager.

I sosiale medier

Vi behøver ikke gå lenger enn til lokale kommentarfelt (Facebook-siden til sb.no) hvor kommentarer som «flaggstenger er kun for norske flagg», «Er lei alt dett Pride-maset nå» og «Disse flaggene (les regnbueflagg) redder da ingen liv» kommer på rekke og rad.

Heldigvis svarer da en annen leser: «Uttrykk for kjærlighet forebygger liv i hopetall».

Jeg er så enig. Å oppleve inkludering fra et samfunn i form av aksept som kan komme i uttrykk av et regnbueflagg, oppleves som kjærlighet fra et helt folk.

Kan redde liv

For et menneske og en gruppe av mennesker som har kjent på hat og ekskludering er dette viktig, og ja det kan redde liv.

viktig er flaggene!

Kim Friele sa: «Alle som vet hva kjærlighet er, vet umiddelbart at den ikke er farlig.»

Historien viser oss at «regnbuefamilien» og LHBTIQ-samfunnet har blitt, og fortsatt blir, diskriminert.

Fremdeles homodiskriminering

Etter avkriminaliseringen i 1972 tok det ti år før homofili ble fjernet som en sykdomsdiagnose i Norge. Det er bare 29 år siden likekjønna kunne inngå partnerskap og kun 14 år siden ble LHBTIQ-kjærlighet likestilt i ekteskapsloven, og endelig kunne alle inngå ekteskap. Så sent som i 2017 kunne likekjønna ekteskap inngås i kirken.

Dessverre ser vi at historien med homodiskriminering er fersk. Vi vet at transpersoner fortsatt i dag blir ansett som syke.

Politiet uttalte seg på pressekonferansen, om at «Det er grunn til å tro at det omhandler hatkriminalitet». Vi husker dessverre altfor godt terroren i Orlando i juni 2012.

Vi står sammen

Ingen skal bli drept for hvem de elsker.

Det er nå lov å være trist og sint, men aller viktigst nå er å si at ingen skeive står alene. Vi står sammen.

Jeg vil bære regnbuens farger i dag, som jeg gjør hele juni for å feire mangfoldet.

Jeg fortsetter kampen for likestilling for alle.

Mangfold i Kurbadhagen

Jeg vil feire mangfoldet i Kurbadhagen 29. juni, og håper alle, som på lik linje med meg mener dette er en enormt viktig sak, vil gjøre det samme.

Kampen fortsetter!

Terroren i Oslo viser oss alle at Pride er livsviktig!