Gå til sidens hovedinnhold

Maskoten var søkk vekk

Artikkelen er over 1 år gammel

Det så mørkt ut for premieren til kinoens nye maskot lørdag. Den var rett og slett blitt borte på veien.

– Vi fikk hjertet i halsen da vi oppdaget at den nye maskoten vår var forsvunnet. Vi hadde bestilt den fra Lekelandgrossisten i Sarpsborg, og den skulle vært her fredag 25. oktober, forteller Anita Hodt i kommunens seksjon for kultur og kino.

Etter å ha snakket med fraktselskapet og gjort undersøkelser, ble maskoten lokalisert på et lager i Oslo.

– Den 31. oktober kom den til oss – som en Halloweengave. Men den er ikke skummel, sier kinokonsulent Bjørn Helge Jahnsen.

Med ett øre på snei og et annet rett opp, og en stor blid, lyserød munn skulle den hilse på kinopublikum for første gang under «Den store kinodagen» lørdag 2. november.

– Vi har sett bildet. Vi gjetter på bjørn, eller kanskje ei mus?

– Det er ei mus og den passer til en person på mellom 170 og 180 centimeter, opplyser Kim Sandve som er enhetsleder for Kulturhus drift hos kommunen.

LES OGSÅ: Satser på ny besøksrekord under Den store kinodagen

Premiere-mus

Ideen om en maskot har levd en stund, men det var i april at skissene til en egen maskot ble tegnet. Etter å ha regnet på det, viste det seg at leie av maskot i to år ville koste like mye som å skaffe en egen.

– Nå har vi prøvekjørt musa. Den er søt, glad og fin. Jeg er litt for tjukk i hue – så jeg fikk klaustrofobi av å ha på hodet. Men Jonas Myklebust Lima var perfekt til oppgaven. Han har sagt at han gjerne tar musa med seg hjem, ler Hodt.

Det er personalet, som er til stede under «Den store kinodagen» vil bytte på å være inni musa.

– Det er en ganske varm oppgave, så vi begrenser oss til runder på maks ti minutter av gangen, sier Sandve, som synes musa ser både søt og koselig ut.

Hva skal musa hete?

Vi kan ikke fortelle dere navnet på musa, ennå – for dette skal publikum får lov til å være med å bestemme. Fram til 22. november kan forslag til navn på husmusa til Hjertnes kulturhus og kino legges inn under en egen navnkonkurranse på Facebook eller Instagram.

– Det er også mulig å legge forslag i ei kasse her på Hjertnes. Vi setter oss ned i slutten av måneden og går gjennom alle forslagene, sier musemor Hodt.

Det blir premie til vinneren. Vedkommende kan velge inntil fire billetter til en kinofilm eller til en valgfri forestilling i Barnas kulturprogram, og det blir popkornmenyer på kjøpet.

Kommentarer til denne saken