Gå til sidens hovedinnhold

Nytelse fra Piemonte

Artikkelen er over 9 år gammel

Viner på Barbera-druer kommer i mange varianter. Vi har funnet en favoritt til and.

Ukens rett er sprøstekt andebryst, som inneholder mye fett og smak. I tillegg kommer det her sødme i form av søtpotet og portvinsaus, og sursøt smak fra røde epler. Vi trenger først og fremst syre for å rense opp for alt fettet i retten, og en sødmefull frukt for å matche de søte elementene. En Barbera fra Alba i Piemonte tilfredsstiller alle disse kravene.

Del på Facebook

Ukas vin

Barbera d'Alba-viner kan være lette og saftige eller rike og fyldige – alt etter hva produsenten ønsker. Noen er eiket, andre er helt upåvirket av fat. De har allikevel noen fellestrekk. Moderate tanniner, saftig fruktighet og god syre er egenskaper hos druen som ofte viser seg i vinene uansett stil. Disse egenskapene er riktige til fet mat. Mye garvestoffer kan vi derimot klare oss uten.

Ukens vin er Barbera d'Alba, Conca Tre Pile, Aldo Conterno 2007 (best. nr. 5943401, kr 295, bestillingsutvalg). Vinen har en aromatisk lukt av kaffe, eik, kirsebær, vanilje, mokka, sjokolade, krydder og et hint av fioler. Smaken er fyldig, med bløte, saftige tanniner. Vinen har høy syre og en søtlig, rik frukttone med tydelig eik i avslutningen.

Vellykket match

Produsenten Poderi Aldo Conterno holder til i Bussia i Monfortine d'Alba og har lange tradisjoner i området. Eiendommen består av 25 hektar vinmarker. Poderi Aldo Conterno er kanskje mest kjent for sine baroloer, som er regnet som noen av områdets beste, men dyrker også de andre piemontesiske druene med hell.

Vinens syre gjør seg meget godt til de fete elementene i retten. Vinen er også rik nok til ikke å la seg overkjøre av rettens smaksrikdom. Når vi i tillegg har søte elementer i maten, og søt eikepreget frukt i vinen, får vi en vellykket sursøt match.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.