Grillviner fra Languedoc-Roussillon

Vinene passer utmerket til sommerens lyse grillkvelder.

Vinene passer utmerket til sommerens lyse grillkvelder.

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Franskmennene har over 2000 års erfaring med vinproduksjon. Det hele startet da romerne gikk i land på middelhavskysten og slo seg ned i Narbonne i Languedoc. De brakte med seg sin vintørst, sin kunnskap om vinproduksjon og sin tradisjon for lov og orden.

De fleste retningsgivende metoder for produksjon av kvalitetsvin er siden utviklet i Frankrike. Dette dannet grunnlaget for Frankrikes ledende posisjon i vinverdenen i dag. Languedoc–Roussillion betraktes i dag som området der ”alt” skjer, og de siste ti årenes utvikling kan på mange måter betraktes som en liten vinrevolusjon.
Og vinene passer utmerket til sommerens lyse grillkvelder.
Domaine la Bastide Syrah 2008 (106,90). En energibunt. Full av mørke, saftige bær med hint av lakris og krydderduftende undervegetasjon. Må bestilles 3333201.
Domaine du Grand Arc Nature d'Orèe 2009 (129,-).  Frisk, ren og ueiket corbières med innslag av mørke bær, lær og blomster på duft. Saftig og rund vin med flott frukt også i munnen, god lengde og stram og varm avslutning. Bestillingsutvalg 5965901.
Domaine Sainte Croix le Fournas 2007 (136,90). Mørk fiolettrød. Ung fruktighet preget av modne mørke bær og plommer, innslag av sort pepper, lær og urter. Må bestilles, men finnes på Teie 5129501.
Domaine Montrose 2011 (106,90). Lys og grenachedominert sydfransk rosévin med preg av røde bær og plommer på duft. Myk og delikat vin med fin friskhet i munnen og et streif av varme i avslutningen. Basisutvalg 4820401.

Tom Karlsen

Artikkeltags