I Galicia nordvest i Spania, produseres landets beste hvitviner laget på druen Albariño. Dette er friske og livlige viner som passer strålende til det meste av sjømat. De fleste av dem er lagret i ståltanker uten bruk av eik. Duft og smak preges av sitrus og grapefrukt støttet av mineralske toner. Vinho Verde, eller Green Wine  fra Nord-Portugal lages ofte av Albariño-druen sammen med de lokale variantene Loureiro og Traiadura. Vinene tappes ofte så tidlig på flaske at de får  en lett brusende effekt. Syrefriske og knusktørre som de er, passer også disse godt til skjell, fisk og skalldyr.


 
Terreas Gouda O Rosal 2011 (169,-). En gjenganger fra Galicia det er vanskelig å komme forbi. Frisk og ueiket vin med duft av steinfrukt og plomme, lang smak. God fylde. Passer også til krabbe. Basisutvalg 4558101.

 
Pazo de Barrantes Albariño 2010 (150,-). Middels fyldig med fin syre, gulgrønn. Flott vin. 13 volumprosent som nesten ikke merkes. Produsenten er ellers kjent for utmerkede Riojaviner, men har også investert i denne tilbaketrukne vingården i Galicia. Bestillingsutvalg 773601.
 
Alvarinho Deu la Deu Vinho verde 2009 (169,90). Svak duft av gult eple og litt sydfrukt. Flott syre med frisk og kjølig fruktsmak, sitron og krydder. En strålende tapning, som er helt på topp i denne noe modnere årgangen. Bestillingsutvalg 4543601.
 
Solar de Serrade Alvarinho Vinho Verde 2011 (140,-). Nydelig Alvarinho med god fylde og konsentrasjon. Grønne epler, stikkelsbær og syrlig plomme. Universalvin til sjømat, krabbe og reker. Bestillingsutvalg 4259401.