Det å sette vin til et tradisjonelt lutefiskmåltid er svært utfordrende, ikke på grunn av selve fisken, som i seg selv er ganske nøytral i smaken, men på grunn av alt  tilbehøret. Her spriker smakene i alle retninger med bacon, ertepuré, sennep og, i verste fall, geitost eller sirup. Det kan lett ende med en liten katastrofe! Det man da kan gjøre er å velge en frisk og fyldig hvitvin med god syrestruktur. En tørr riesling passer best.

Dönnhof Riesling Trocken 2011 (114,80). Gulgrønn. Fyldig duft med flotte rieslingtoner, søt sitrus, fet lime og mineraler. Fruktig anslag, flott fruktighet, god syre, lett sødme, rik og god frukt, tørker fint mot slutten, mye stoff i finishen. En imponerende vin til prisen, usedvanlig mye å gå på, minst 6-7 år. Basisutvalg.

Koehler-Ruprecht Kallstadter Riesling Kabinett Trocken 2008 (133,80). Lys gulgrønn. Flott duft, ren og frisk med fine mineraltoner, veldig elegant og god karakter. Stort fyldig anslag, flott rieslingkarakter, deilig syre, sitter veldig godt og lenge. En nydelig vin som vil utvikle seg videre i minst fem år. Bestillingsutvalg, finnes i Stokke.

 

Trimbach Riesling 2010 (149,90). Vin fra Alsace som aldri slutter å imponere, og er igjen et av de aller beste kjøpene i basisutvalget. Dufter av mineraler, sitrus og blomster. Knusktørr med deilig syre og balansert fin frukt.