Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det slutt på 9-retters meny fra Solvold

Artikkelen er over 11 år gammel

Onsdag åpner Odd Ivar Solvold en ny utgave av Solvold. Det blir mindre snobberi og mer Smak.

– Nå blir alt Smak, forteller Odd Ivar Solvold om sitt nye restaurantprosjekt.


Han har sett seg helt ferdig med gourmet. Markedet har dessuten tvunget mesterkokken til å tenke nytt. Det blir ingen 9-rettere på menyen.

Del

– Men jeg hadde aldri takket ja til dette uten kjøkkensjefen Jon Filip Johannessen med på laget. Det var helt avgjørende, sier Solvold om sin viktige samarbeidspartner på kjøkkenet. Nå er Solvold tilbake med et nytt konsept, nøyaktig ett år etter at han solgte seg ut av samme hus.

LES OGSÅ: Solvold lager matcamp for barna.

– Nå har vi begynt på null. Huset sto her, men preget i restauranten måtte gjøres helt om for å skape den riktige stemningen, mer trivelig og intimt.
– Mer folkelig?
– Ja, litt triveligere, og mer lekent. Et sted du kan kose deg med mat og et glass vin, eller bare et godt stykke brød og en kaffekopp, beskriver Solvold.
– Det er ikke riktig at god mat må koste mye penger, sier innehaveren, som har nedskalert fra gourmet til uformelt spiseri med nedjusterte priser.
Vinbaren i hjertet av restauranten skal fristen vinelskere til å smake seg fram i det italienske, franske og tyske vinlandskapet.

LES OGSÅ. Solvold tilbake etter milliontap.

– Det blir litt fransk, mer kaffe og mye brød, oppsummerer Solvold.
Dagen før åpningen av byens siste kafétilskudd henger håndverkerne fortsatt i stigene i Solvold-lokalene. Men onsdag står maten igjen på bordet.

Les mer om sandefjordingers restaurantvanter og tøffe tider for restaurantene i papiravisa onsdag.
Hva synes du om restaurant- og kafétilbudet i Sandefjord?

Kommentarer til denne saken