Gå til sidens hovedinnhold

Medborgarna vil gi deg gratis svensk julemusikk i Kongens gate

Artikkelen er over 3 år gammel

Bak luke fire i Hvalkjæftens julekalender skjuler det seg fem glade gutter og musikkvenner fra Sandefjord. De er så fan og begeistret for den svenske trubaduren Cornelis Vreeswijk at de har begynt å snakke svensk, nesten hele tiden. Mandag ettermiddag kan du få en gratis smakebit av orkesteret ved bytunet.

– Vi utgir oss for å være svenske på konsertene våre, og småprater mellom låtene. Vi går fullt å helt inn i «Medborgarboblan», sier Eldar Kyrkjebø. Vi slår om til svensk selv på øvingene. Kommunikasjonen bandet imellom går på sms og mail- og ja nettopp på svensk. Det er viktig å skape den riktige stemningen, synes musikerne.

Orkesteret «Medborgarna» spiller mest materiale fra Cornelis Vreeswijk. Gutta synes at cornelis har noe av den samme musikk og tekst på låtene som amerikanske Bob Dylan, litt Burlesk, ufin og vakkert. Et stort og spennende musikalsk spekter.

– Vi elsker slike stunts som dette og setter pris på å få være med i Hvalkjæftens julekalender. Vi har gjort musikalske stunts tidligere både i campingvogn og fra fritidsbåt. Eldar Kyrkjebø har ikke gjort dette før, så de gleder seg til  slå til i Kongens gate Musikalsk glir de innom litt Taube og Bellmann også.

Eldar sier at det hele startet med at jeg tok fram noe materiale av Cornelis for en kamerat. Han trodde ikke at det ville fenge nevneverdig, men kameraten hengte seg på. Vi hentet inn flere kamerater. Vi ble et lite orkester som etter hvert tok skrittet ut og prøvde oss på liveopptreden. Vi ville spille på Draaben en dag det var lite folk for å bare trene midt i uka. Det ble smekkfullt lokale og stormende jubel. Medborgarna var liv laga.

Er du glad i den svenske trubaduren blir det garantert et hyggelig møte med fem Sandefjordgutter som vil spille Cornelis utenfor Ueland bygget i Kongens gate mandag 4 desember kl. 16:40. Trubaduren har noen julelåter som setter et skråblikk på jula. Minikonserten på 20 minutter vil inneholde fem låter.

Hvalkjæftens kulturelle julekalender

Et samarbeid mellom mannskoret Hvalkjæften, Fjorden sanitetsforening, Sandefjord Byen Vår, Sandefjords Blad og Sandefjord kommune.

Stor kulturdugnad gjennom hele førjulstida, med kulturinnslag hver ettermiddag fra 1. til 24. desember i sentrum.

Hva, hvor og når blir presentert på sb.no dagen før lukeåpningen, og i papiravisa på den aktuelle dagen.

Pengene går til barn og unge som driver med idrett, og som mangler utstyr/penger til kontingenter og cuper.

Vil du støtte formålet kan du vippse til Fjorden sanitetsforenings nummer 12128.

Kommentarer til denne saken