Gå til sidens hovedinnhold

Men hva med det viktigste spørsmålet?

Kontrollutvalget i Sandefjord kommune viser en formidabel evne til å unngå viktige spørsmål.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er ingen tvil om at varslingssaken rir Sandefjord kommune som en mare.

Den koster enormt i både penger, mennesker og kanskje også framdrift i mye annet kommunalt ansatte burde bruke tiden sin på. Vi skulle så gjerne vært slike saker foruten.

Vi skulle så gjerne blitt ferdig med det som er så utrolig vanskelig å håndtere. Der er jeg enig med veldig, veldig mange.

LES OGSÅ: Hvor mye er det plass til under teppet i rådhuset?

Men jeg vil gjerne legge til et siste ønske: Jeg skulle så gjerne se at kommunen håndterte varslingssaker bedre. På en så stor arbeidsplass vil det komme varslingssaker på nytt – det er helt sikkert.

Det er ikke gitt at et nytt reglement alene er det som skal til. Sandefjords Blad har allerede avdekket flere feil i saksbehandlingen av varslingssaken – er det flere? Og hvordan unngår vi å gjenta dem?

LES OGSÅ: Når kontrollutvalget ikke gjør jobben

Det er viktige spørsmål - ikke minst med tanke på menneskene dette gjelder.

Derfor mener jeg at det hadde vært en svært god idé at kontrollutvalget så nærmere på håndteringen av varslingssaken – noe de selvsagt har mandat til å gjøre. Er den håndtert rett?

Har advokatene som er satt til å utrede, fått rett mandat? Har de ansatte i forvaltningen opptrådt rett?

Jeg synes det er veldig rart at kontrollutvalget i fjor vedtok å se nærmere på varslingssaken, men så endret mening over natta.

Med ny leder på plass er det nesten helt tyst.

Jeg har tidligere kritisert utvalget for ikke å ville granske denne saken, men har ikke fått svar. Så gikk jeg for langt og skrev at det helt sikkert betydde at de tenkte det samme. Da endelig våknet utvalget til liv.

Men det utvalgsmedlemmet som tok på seg oppgaven med å svare, viste seg å ha vært inhabil i behandlingen av varslingssaken. Dermed unngikk utvalget igjen ganske elegant å svare på det vesentligste.

I stedet arresterer Grethe Østgård (H) undertegnede for sviktende logikk.

LES HVA HUN SKRIVER HER: Ulrichsens logikk og Mor Nille

Det var ingen vanskelig oppgave. Man kan ikke ut fra kontrollutvalgets manglende vilje til å svare på kritikken, anta at de også er enige i kritikken. Det ser bare slik ut.

Hvorfor vil de ikke granske saken der kommunen åpenbart har det aller største forbedringspotensialet? Er det ikke dette som er jobben?

LES OGSÅ: Ja til kritikk med adresse

Kommentarer til denne saken