Men pappa, men pappa!

REV: Guttungen valgte seg ut en bok om reven i det digitale biblioteket - slik blir det spørsmål av ...

REV: Guttungen valgte seg ut en bok om reven i det digitale biblioteket - slik blir det spørsmål av ... Foto:

Midt oppe i alt, er det i alle fall én ting vi skal være glade for nå: at Sandefjord er langt framme med digital skole.

DEL

MeningerMandag: Jeg har hjemmekontor og ved siden av meg sitter min sønn på 8, og har sin første ordentlige hele skoledag ved kjøkkenbordet. Det har absolutt sine utfordringer. Det er for eksempel vanskelig å forklare til en liten gutt at pappa sitter i et møte, og at det møtet foregår på en skjerm. For pappaen sitter jo vitterlig der rett ved siden likevel, og det dukker stadig opp nye spørsmål om norskoppgaven, om svaler, og rev og apekatter og om alt mellom himmel og jord. Akkurat slik det egentlig skal hos et ungt og nysgjerrig sinn.

Derfor går det ikke an å bli for streng, selv om arbeidsdagen blir stykket opp og avbrutt i hundrevis av: «Men pappa, men pappa!»

Så viser det seg at hjemmekontor som også er hjemmeskole, har sine dype gleder.

For eksempel dette: Å få være vitne til at Framnes skole rett og slett er på plass med fullskala digital undervisning andre skoledag etter at alle skoler og barnehager ble stengt.

Bare for å nevne noe: Mandag hadde guttungen tre videomøter med hele klassen. Han fikk direkteoverført statsministeren fra pressekonferanse rettet mott barn. Han var innom et digitalt bibliotek og valgte seg flere bøker som han leste i. Han så undervisningsfilmer og fikk snakket med læreren og hilst på klassekamerater.

LES OGSÅ: De mest dramatiske grep i fredstid skal bremse koronaepidemien

Jeg er rett og slett imponert over flinke lærere som klarer å kaste seg rundt og være på plass på så kort tid. Takk til dere! Dette er godt jobba!

Og jammen ble jeg litt rørt også, spesielt av å sitte ringside når den ene blide eleven etter den andre meldte seg på plass i det digitale klasserommet.

For tro ikke at det er en selvfølge. Frankrike begynte også med fullskala hjemmeskole mandag. Og for å si det mildt – det gikk ikke særlig bra. Ikke fikk de snakket med lærerne. Ikke fikk de logget på. Flere franske aviser skriver om tjenester som ble overbelastet. Det fortelles om fortvilede rektorer som printet ut skoleoppgaver og som prøvde å dele dem ut manuelt i stedet.

Forskjellen er jo selvsagt at for elevene i Sandefjord ikke digital skole nytt. De har jobbet på flere digitale plattformer i lang tid. Det er blitt en del av hverdagen fra før.

Derfor, midt oppe i alt er jeg nå ekstra glad for at Sandefjord har mange flinke lærere … og elever.

Har du hatt en erfaring med hjemmeskole? Del dem gjerne i kommentarfeltet under her!

ANDRE MENINGER:

Dagen som alt har forandret oss

Derfor tar vi dette på alvor nå


Artikkeltags