Nedprioritering av ungdomstjenester

Våre kommuneansatte gjør hver dag en formidabel jobb for barna våre, dette på tross av stadig mer begrensede rammebetingelser under Høyres styre, skriver Birgit Pettersen (Ap).

Våre kommuneansatte gjør hver dag en formidabel jobb for barna våre, dette på tross av stadig mer begrensede rammebetingelser under Høyres styre, skriver Birgit Pettersen (Ap). Foto:

Av

I et leserinnlegg i lørdagens Sandefjords Blad leser vi at helsestasjonen for ungdom fra 1. juni ikke lenger har egnede lokaler fordi i legevakten ikke lenger vil være tilgjengelig.

DEL

MeningerDet betyr i praksis at tilbudet for ungdom blir ytterligere svekket, tilgjengeligheten redusert og tilbudet mer elle mindre nedlagt.

Samtidig står det å lese at Høyres Tor Steinar Mathiassen ønsker å bruke syv millioner kommunale kroner på å kjøpe et skjær i Sandefjordsfjorden, i praksis forbeholdt folk med båt. Det er mildt sagt opprørende og veldig provoserende. Man kan virkelig spørre seg hvor Høyres prioriteringsevne har tatt veien.

I november 2018 kom det en ny forskrift som sier at kommunen skal tilby helsefremmende og forebyggende psykososialt arbeid og en helsestasjons- og skolehelsetjeneste til barn og ungdom fra 0–20 år.  Denne tjenesten skal ha et tverrfaglig tilbud. Våre kommuneansatte gjør hver dag en formidabel jobb for barna våre, dette på tross av stadig mer begrensede rammebetingelser under Høyres styre.

Ungdata undersøkelsen viste at ungdommen i Sandefjord sliter med psykiske helseplager, hele 17 prosent oppgir at de har plager eller symptomer på psykiske lidelser. I Sandefjord er tallet høyere enn landsgjennomsnittet.  Det er foruroligende og tydeliggjør behovet for en god helsesøster tjeneste og en tilgjengelig helsestasjon for unge.

Sandefjord kommune mottar statlige tilskudd til utvikling av helsestasjons- og skolehelsetjenesten men sliter likefullt med å møte lovens krav til helsesøster dekning. Hva kommer det av? Det er lett å tro at de som styrer byen bevisst velger å nedprioritere ungdommen, samtidig som de påstår å være opptatt av gode tjenester for alle. Vi skal ikke redusere tjenesten til våre barn og unge, som sliter mer enn andre barn i Norge. Hvor vanskelig kan det være å finne egnede lokaler for tjenestene rundt våre barn?  Når våre fagfolk roper varsko må det tas på alvor.

I det kommende møte i helse- og sosialutvalget den 14. mai kommer jeg til å be om en orientering på hvordan administrasjonen har tenkt å organisere den lovpålagte oppgaven med helsestasjonstjenesten.  Dette må vi da klare å rydde opp i!

ANDRE MENINGER:

- Ingen selvfølge at kontrakten løper til 2051 

Unge Lærlinger fast inn i Kommunen: 

Vi måtte reise hjem før leirskolen var ferdig 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags