Gå til sidens hovedinnhold

«Nei, Steinar Ulrichsen, mang en bestemor eller bestefar vil ikke måtte lide»

Artikkelen er over 3 år gammel

Nei, Steinar Ulrichsen mang en bestemor eller bestefar vil ikke måtte lide fordi sykehjemmet på Haukerød ikke videreføres.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Men mange unge, barn med spesielle behov, unge rusmisbrukere og de med psykiske utfordringer ville lide om kommunen skulle ha brukt 850 millioner kroner på et sykehjem.

LES STEINAR ULRICHSENS LEDERKOMMENTAR HER! Derfor gråter de for Haukerød sykehjem

AP ved ordførerkandidat Hilde Hoff Håkonsen uttaler i kommunestyret at Høyre lurer innbyggerne og våre egne medlemmer i sykehjemsaken. Videre dundrer hun i vei om ansvarsfraskrivelse og at ordføreren ikke kan regne. Dette er en drøye og meget usaklige påstander.

LES SAKEN HER: Høydramatisk da kommunestyret gravla sykehjem på Haukerød

HSO lederen Bror Lennart Mentzoni er følelsesmessig engasjert i saken og mener at Høyre driver med uansvarlighet.

Sykehjemsaken har utfordret alle oss politikere, uansett parti, det er en sannhet. Haukerød fikk et flertall for ikke å videreføres. Da er det vår plikt å tenke annerledes. SB velger å bruke ord som høydramatisk og gravlegging. Jeg velger ord som ansvarlighet og annerledes tenking i en prosess som har skapt mye besvær for alle partier.

LES MER OM SAKEN HER: Uenige om kostnadene i Nygård-alternativet

Høyre og SP har lagt frem et forslag til nytt sykehjem i 2022 – 2028 i en 3 trinns modell. Dette innebærer et nytt sidebygg på Nygård med inntil 80 plasser, sykehjemmets kjøkken ønskes oppgradert for økt kapasitet. Vi ber administrasjonen å se utbygging og evt ombygging eller oppussing av eksisterende Nygård i første trinn.  Samtidig er det viktig å få restverdien av bygningsmassen før renovering. Denne tretrinnsmodellen gir oss tid fremover til å tenke på hvor ytterlig kapasitetsøkning skal plasseres i vår kommune inn mot 2028, og vurdere nye tomtealternativer for omsorgsboliger og omsorg pluss, eventuelt kombinert med eksisterende sykehjemsplasser eller nye. Sykehjem for fremtiden og hvilke behov som skal dekkes er det ingen pr. i dag som kan si med hundre prosent sikkerhet. Dekningsgraden skal ned i tråd med kommunens eksisterende eldrepolitikk.

LES OGSÅ: Mener salg av sykehjemstomta vil gi kommunen milliontap

Sandefjord Høyre har alltid vært et parti som tar kommunens økonomi på alvor, helse og omsorg tjenester tar største del av kommunebudsjettet i vår kommune.  Pengene skal fordeles mellom ung omsorg og eldre omsorg.

Politikere må legge til rette for forebyggende og behandlende tiltak hos de helt unge som trenger det og har et langt liv foran seg. Vi må også gi de gamle den omsorgen og de tjenestene de har behov for på slutten av livet. Fordelingsprinsippet gjør at å bruke 850 millioner brutto på et sykehjem på Haukerød hadde vært uansvarlig. Ansvarlighet er derfor å tenke annerledes, slik jeg ser det.

ANDRE MENINGER:

Har vi gått for langt i å kontrollere skolen?

Derfor er fengselet viktig - for alle

«Jeg har sett mange nervøse damer komme hit og reist herfra som helt andre personligheter enn da de kom.»  

Kommentarer til denne saken