Her er venstresiden visjonsløs

Av

Høyre har jobbet med sak om profilskoler fra tiden da Wang banket på vår dør.

DEL

Dette støttes av våre samarbeidspartier, men Ap og Venstre er imot. De ønsker realfag som valgfag isteden.

Lars Flagstad (V) hevder i et innlegg at «innholdet er det samme». Enten snakker han mot bedre vitende, eller så er det bevisst forsøk på å villede innbyggerne.

LES OGSÅ: Målet må vel være at flest mulig får fordypning i realfag, og ikke at vi skal være like profilerte som Wang og Skagerak

Realfag som valgfag og en profilskole i realfag er overhodet ikke det samme. Et valgfag har en ramme på 57 timer i året som tilsvarer 1,5 timer i uken. Profilskolen som ble vedtatt sist torsdag, består av en konvertering av 5 % av eksisterende timeantall, 1,25 timer i uken, i tillegg til 1 time hver dag som kommer på toppen av den ordinære skoledagen.

Det er en vesentlig forskjell mellom ha fordypning i realfag 6,25 timer i uken fremfor valgfag i 1,5 timer – noe jeg antar at Flagstad med hele sin yrkeskarrière i skolen er klar over.

Vi har i flere sammenhenger pekt på at vi ønsker et bredere tilbud med større valgfrihet for elevene våre. I debatten sist torsdag pekte vi igjen på at vi på sikt ønsker å se på muligheten for en profilskole i håndverksfag og en i musikk.

Men for å gjenta meg selv: Man må lære å krype før man kan gå. Dette er nybrottsarbeid i kommunal sammenheng, og for å unngå å snuble ut av startblokka starter vi altså med realfag. Også av praktiske årsaker er det lettere å starte med realfag enn de to andre retningene vi ser for oss.

"Vi er ved starten av en retning som kan bli ganske spennende dersom vi lykkes. Jeg håper man merker seg hvor bremseklossen ligger.

Man skal heller ikke se bort fra at denne skolen vil kunne bli navet i realfagssatsingen i hele kommunen.

Og at man ved å være fremoverlent og nytenkende vil kunne tiltrekke seg ytterligere kompetanse innenfor området.

Skole er mange ting. Først og fremst en læringsarena for danning og utdanning. Men en god skole er også en del av næringsutviklingen i kommunen. Vi vet at det er folk som har bosatt seg her som ikke hadde gjort det, hadde vi ikke hatt en internasjonal skole som Skagerrak. Og vi hører fra andre kommuner at folk flytter dit, da skolen er god.

At Venstre, som tilsynelatende er så opptatt av næringsutvikling, ikke ser disse sammenhengene, er noe jeg undres over.

Vi er nå i startfasen av å utvikle en vifte med ulike tilbud elevene våre kan velge blant. Skagerrak tilbyr som kjent IB, og fra høsten 2019 kommer Wang Ung for dem som er særlig opptatt av idrett – også dette uten Venstres og Aps velsignelse.

Den kommunale profilskolen i realfag komplementerer dette godt. Og går det som vi håper, kommer det flere tilbud i den kommunale skolen i tiden fremover.

Vi er kjent for entreprenørskap og nybrottsarbeid i mange sammenhenger her i Sandefjord. Jeg synes det er synd at enkelte partier ikke evner å tenke nytt om kommunal sektor, eller i det minste være med på nye tanker og ideer. Dette dreier seg ikke om 1,5 timer valgfag i realfag.

Dette dreier seg om mangfold, valgfrihet, by og stedsutvikling, næringsutvikling og å tiltrekke oss folk vi ønsker som nye innbyggere her hos oss. Vi er ved starten av en retning som kan bli ganske spennende dersom vi lykkes. Jeg håper man merker seg hvor bremseklossen ligger.

ANDRE MENINGER:

Skal du være for eller imot Sandefjord som ferjeby, må du vite mer 

Når farlige kriminelle blir sporet opp og angitt av en alenemor som meg, og ikke av politiet, har arbeidsfordelingen blitt skjev

Her bør det snarest mulig inviteres til et åpent folkemøte 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags