Jeg fikk i går følgende elskverdige purremail av min ukjente venn John Cooper fra England: «Jeg sendte deg en e-post tidligere, men du svarte ikke. I min første henvendelse nevnte jeg min avdøde klient med slektninger jeg ikke kan komme i kontakt med. Jeg er tvunget til å gjøre dette fordi jeg ikke ønsker at banken skal få presse min klients midler i bankens skattkammer som uavhentet arv». John, stakkar, trenger en utlendings kontoopplysninger for å få ut arven på fem millioner pund, og så har han valgt nettopp meg. Gevinsten for meg er én million engelske pund. Det er vanskelig å si nei til dette, men sorry John, det får bli en annen gang.

Det er kanskje ikke så mange av oss som lar seg lure av John eller folk som ham, men noen er det. Ellers så hadde ikke min engelske venn, og veldig mange som ham, vært så flittige foran tastaturet. For vi lar oss lure til nær sagt hva som helst.
Det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi tror. Utsagnet er en gjenganger når vi skal forklare noe som vi ikke finner en forklaring på. Det kan være en såkalt dèja vu-opplevelse – at vi opplever en situasjon som allerede er erfart – det kan være at vi tror vi har kontakt med de døde, at vi plutselig ble kvitt gikta etter å ha bundet en rød sytråd rundt stortåa eller at katta som har vært litt nedfor den siste tida, plutselig blir gode gamle Pelle igjen etter en prat med dyrepsykologen.

Skulle du bli rammet av kreft, lav miltenergi, eller annet utyske, så står velgjørerne i kø for å behandle deg med misteltein, magnetfeltterapi, tarmskylling, hypertermi (folkelig sagt: forfrysning) og gudvethva. Det eneste du trenger er en postadresse og et gyldig VISA-kort.
Har du det, og føler deg klein, kan du for eksempel lyse opp tilværelsen med den fantastiske Answering Feather – et tradisjonelt helende verktøy for dem som søker svar. Velg den fjæra du føler deg tiltrukket av og bevar den hos deg gjennom dagen. Ditt svar vil bli klart for deg i løpet av neste dag. Husk å takke fjæren og gi den tilbake til Moder Jord, eller rens den i månelys og bruk den en annen gang til et nytt spørsmål. Leveres for øvrig i assorterte farger.

Fortsatt uvel, sier du? Vel – homeopatien behandler deg med vann som har hukommelse, nordlysmeditasjon løser opp vonde knuter, terapeuter med brevkurs i skuffen tilbyr blodanalyse for noen skarve tusenlapper og har du fortsatt ikke fått analysert auraen din, så er det slettes ikke umulig at løsningen er like rundt hjørnet. Husk bare PIN-koden din.

For slank kan du bli, frisk, selvrensende, erkjennende, klar i sinn, vesen og urinblære.
Det er et snodig paradoks, men jo mer vi vet, desto mer søker vi det ubegripelige. Gud er død, sa Nietzsche allerede i 1889. Jeg skjønner nå at den halvgale bredbartede filosofen tok feil. Gud har bare funnet nye former. Han har booket inn på Paradise Hotel, han skriver ut lysterapi, skjuler seg i krystaller, river i nesen i form av røkelse og sender e-post fra Nigeria.

Et par tusen år uten livstegn kan få den beste til å miste trua, men nå er det jo slik at én glede driver hundre sorger på flukt, så John, jeg har ombestemt meg her jeg sitter på bar og tror innstendig på alternativ frelse.
Tro kan flytte fjell. Eller bare tømme kontoen din.

– Én til kelner, jeg er blitt lurt!

Gud har booket inn på Paradise Hotel.

Flemming Hofmann Tveitan