Gå til sidens hovedinnhold

Er heldigvis ikke fredede

Artikkelen er over 9 år gammel
«Personlig mener jeg at det er latterlig at fredede bøketrær skal kunne stoppe en smidig avvikling av trafikken til og fra dette området», sier ordføreren.
Personlig mener jeg det er latterlig med en ordfører som ikke har mer respekt for naturen enn som så. Dessuten er det latterlig og dumt at han ikke har større respekt for at andre har mer kunnskap enn han om hva som bør vernes og ikke vernes.
Heldigvis er det ikke ordførere som bestemmer hva som skal vernes. Da ville næringspolitiske interesser fort komme til å ta knekken på norsk natur. Det kan virke som ordførere ofte ikke tenker lenger enn den kommersielle nesa deres rekker. Mens myndigheter som har ansvaret for naturvern også tenker på hva som skal stå igjen etter oss til kommende generasjoner.
Man kan saktens spørre seg hva som er viktigst: At travle bilister sparer noen minutter, eller at vi fører videre en klode der også det saktmodige og langsomtvoksende, som trær, kan ha en framtredende plass.
Hvis næringsinteresser alltid skal vinne, blir det en stygg og tom klode vi gir fra oss. For også ordførere og bilister trenger vel å puste? Vel, det blir ingen pust uten blomster og trær.
Kjetil Dybvik

Kommentarer til denne saken