Et eventyr for barn

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Det var engang en ung engasjert prinsesse som forelsket seg i et idyllisk sted.
«Dette stedet ønsker jeg meg og jeg vil at dette skal bli et godt sted å være for barn..» tenkte prinsessen. Et lite slott med tilhørende stor eplehage, bærbusker, blomster og skogen som nærmeste nabo.
Hennes iver smittet over på flere familier i kongeriket og sammen dannet de en deilig plass å være.
Rudolf Steinerbarnehagen i Sandefjord var stiftet. I dag, 20 år etter, er prinsessens iver vel så stor og flere fra kongeriket har fått del i dette eventyret. Godt over 100 barn har trådt sine barnesko her. Det startet med 18 barn i alder 3–7 år, i dag går det 18 barn (godkjent for 22) her i alder 1–6 år.
Epleblomsten Steinerbarnehage, som er navnet i dag, er akkurat passe stor, med en hjemmekoselig atmosfære hvor barn får være barn sammen i forskjellige stadier.
Utover epletrærne som ungene klatrer i fikk hagen husker, sandkasse, lekestue, spikkebod, trebåter med tilhørende brygger, og midt i det hele et stort piletre man kan filosofere under. Et morsomt eventyrhus fylt med materialer fra naturen som gir liv til opplevelsen og fantasien.
Prinsessen i dette eventyret heter Eva Solberg. Hun leder an på sin dyktige, trygge og lune måte. Hun er drevet av en filosofi som skaper høy trivselsfaktor hvor rytme- og sanseopplevelser står i fokus. Målet er å utvikle barna til et fritt og selvstendig menneske.
Årstidsfester er viktig, og her finner man markeringer man ikke kjenner fra andre barnehager. Fødselsdagene til barna blir også markert på sin spesielle måte, via eventyr.
Hun roser sine flinke medarbeidere hvilket er: Irene Bekk, Zaw Win, Hanne Gry Magnussen, Lucia Duin og Marianne Olsen.
De er med å dra i samme retning. De har muligheten til å se hvert enkelt barn, og gjør det. De sprer godt humør, bidrar med mye musikk, teater, sanglek, rim og regler og glade i å gå på tur. De er kreative, kunstneriske mennesker med stor omsorg. På morgenen kjenner vi de deiligste dufter fra et økologisk kjøkken hvor alle bidrar. Alt lages fra bunnen av, her er god ernæringsrik mat en selvfølge.
Dette fellesskapet lyser av harmoni og magi, hvilket gir god energi, idyllen er komplett.
Prinsessen fikk ønsket sitt oppfylt og snipp, snapp, snutt, må dette eventyret aldri ta slutt …
I dagens samfunn er dette stedet helt unikt og nettopp derfor liv laga.
«Vi trives godt i vårt hus med sjel og sjarm», sier Eva Solberg. Det tror vi på.
Gratulerer med 20 årsdagen!
Vi gleder oss til festen i dag hvor det vil bli marionetteteater, sang av barna, utstillinger, kaffe og kaker.
Vi i Epleblomsten ønsker små og store i kongeriket hjertelig velkommen!

Trine Rønning,
foreldrerepresentant

Artikkeltags