Komfortabel miljøstreik

NYE, BRUKTE KLÆR: Amanda og Henrik Parmann Sletsjøe er opptatt av gjenbruk. Døtrene Synne og Andrea har mange lekre klær andre har hatt før dem - familien var omtalt mandag.

NYE, BRUKTE KLÆR: Amanda og Henrik Parmann Sletsjøe er opptatt av gjenbruk. Døtrene Synne og Andrea har mange lekre klær andre har hatt før dem - familien var omtalt mandag. Foto:

I disse streikende tider, må vi ikke bare sette vår lit til ungdommen.

DEL

MeningerVi voksne/foreldre er forbilder å må vise hvordan endringene må iverksettes. Vi må bane vei og tørre å ta farvel med alt det “komfortable” vi har skapt oss i hverdagen. Det komfortable er blant annet friheten til å kjøpe den maten vi vil, kjøre hvor vi vil, dusje så lenge vi vil, kjøpe de klærne vi vil og reise hvor vi vil. Vi kan ikke lenger droppe å sykle til jobb fordi det regner, vi kan ikke alltid reise på ferie til varmere strøk i vinterhalvåret, selv om D-vitaminmangelet roper til oss at de trenger sol.

Vi er nødt til å skape en endring og finne nye løsninger og med nye løsninger spiller tiden inn. Vi setter kanskje ikke av tid til å sykle til jobben, fordi vi vil sove lengre i den komfortable sengen vår, og vi ønsker litt bedre tid og dermed unngå stress og ukomfortable diskusjoner med barna. Men dette er tidsbegrensninger vi selv har skapt oss, og som vi nå er nødt til å endre.

LES OM FAMILIEN HER: Amanda (29) og Henrik (31) gjør en innsats for miljøet: – Vi må ikke bare sette vår lit til ungdommen.

Jeg er 29 år, har to små barn og mann og har startet endringene der hvor jeg kan bidra. En Elsykkel ble kjøpt inn i fjor sommer, og de 3 kilometerne til jobb benyttes nå med sykkel, det må sies at ukene i begynnelsen av Januar, gjorde det spesielt utfordrende med all snøen, men ellers har jeg syklet hver eneste dag. Jeg skal arrangere min tredje kllesbyttekveld i juni og har redusert klesshopping behovet til 0. Tise, Shpock, letgo, marketplace, finn og diverse facebook kjøp og bytt sider, er alternativer man kan sjekke ut. Jentene mine får stort sett klær som er brukt av andre barn, men fortsatt ser de fine ut og merker som pomp the lux og memini brukes gjerne. Jeg har laget en hage med masse bievennlige planter og vi skal plassere ut insektshotell med en gang våren har satt seg.

Min mann har sagt at vi må kvitte oss med bilen, og jeg som mange andre har vært skeptisk, jeg har argumentert for hva hvis vi plutselig må noe, friheten, muligheten til bare og dra på hytta, middager hos svigers/venner osv. Men vi er nødt til å gi nye alternativer plass. Det viktigste vi gjør er og kaste oss ut i det, gjør noen tydelige endringer der hvor du har mulighet til å bidra. Det er først da alternativene/mulighetene ramler ned i tilværelsen din og vi ser hva som er mulig. Nabobil, samkjøring, kollektiv og leiebil er deler av muligheten samfunnet tilbyr når det gjelder alternativ transport. Alle disse alternativene vil uansett gi et mindre karbonavtrykk, og redusere utslippene og igjen hjelpe miljøet.

Finn ut hvor du og din familie kan bidra, vi har alle ulike forutsetninger og tiltakene må settes i sammenheng med din livssituasjon.

ANDRE MENINGER:

Facebook blir vår tids undergang

Dette skal dere ikke spørre om lov til

Artikkeltags