Uforståelig at vi ikke vil investere i et moderne sykehjem

 Totalt vil altså Nygård etter dette forslaget om påbygg og ombygging gi 180 sykehjemsplasser, skriver Bror-Lennart Mentzoni (KrF), leder i hovedutvalget for helse, sosial og omsorg.

Totalt vil altså Nygård etter dette forslaget om påbygg og ombygging gi 180 sykehjemsplasser, skriver Bror-Lennart Mentzoni (KrF), leder i hovedutvalget for helse, sosial og omsorg.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Sandefjords Blad beskriver sykehjemssaken på lederplass lørdag, og betegner det hele som en løk.

DEL

MeningerKanskje det er nettopp derfor at redaktøren ikke har kommet til kjernen i saken;
Det blir ikke

- 200 plasser
- moderne plasser
- til en nettopris av 298 milllioner, slik redaktør Ulrichsen har skrevet.

Saken omtaler et nybygg på Nygård som gir kommunen 72 nye sykehjemsplasser, men som en konsekvens av at eksisterende bygning må bygges om/tilpasses, forsvinner 20 plasser der. Totalt vil altså Nygård etter dette forslaget om påbygg og ombygging gi 180 sykehjemsplasser.

LES SAKEN HER: Bror-Lennart Mentzoni (KrF) om nytt sykehjem: – Det var ikke dette vi vedtok

Men dette er ikke 180 «moderne» plasser; 72 plasser vil være nye og moderne, men de resterende 108 vil ikke tilfredsstille Husbankens krav til standard og dermed vil kommunen miste 176 millioner kroner som allerede er bevilget til nytt sykehjem i kommunen.

Saken beskriver også at dersom det skal gjøres forsøk på å tilpasse eksisterende etasje 2-4 på Nygård, til store rom med bad, vil dette koste ytterligere 167 millioner kroner og antallet rom blir redusert fra 108 til 72 i dette bygget.  Utgangspunktet for en slik ombygging er imidlertid slik at dette ikke vil kunne utløse full støtte fra Husbanken.


Isolert sett er derfor uforståelig at en kommune som er opptatt av å tenke stort, ikke er villig til å investere de ekstra kronene som skal til for å få et moderne sykehjem med gode arbeids og omsorgsforhold for beboere og ansatte.

ANDRE MENINGER:

Vit én ting: Her er du velkommen! 

Artikkeltags